Beleidsregel voor bestuurlijk optreden op grond van artikel 13 b Opiumwet

Dit item is verlopen op 18-08-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 07-07-2009
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 18-08-2009

Artikel 13b van de Opiumwet maakt het voor de burgemeester mogelijk om met bestuursdwang op te treden tegen niet voor het publiek toegankelijke lokalen en tegen woningen, van waaruit drugs worden verhandeld of aanwezig zijn. Die mogelijkheid bestaat al veel langer tegen wèl voor het publiek toegankelijke lokalen, zoals winkels en cafés. Omdat voor eenieder duidelijk moet zijn hoe en onder welke omstandigheden de burgemeester haar bevoegdheid gebruikt is een beleidsregel opgesteld.

 

De beleidsregel bevat een handhavingprotocol dat niet alleen tot doel heeft om de handhavingactiviteiten van politie, justitie en gemeente op elkaar af te stemmen, maar ook om kenbaar te maken aan “overtreders” welke maatregel zij van de overheid kunnen verwachten na een overtreding.

 

De beleidsregel ligt met ingang 7 juli 2009 van voor een ieder op het gemeentehuis in Epe gedurende zes weken ter inzage. Gedurende de termijn van ter visie legging van deze voorstellen kan een ieder daartegen zienswijzen naar voren brengen. De zienswijzen moeten worden gericht aan de burgemeester, Postbus 600, 8160 AP Epe.