Beleidsregels afwijking artikel 2.12 Wabo (kruimelgevallen) ter inzage

Dit item is verlopen op 24-11-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 26-10-2010
Soort bekendmaking: Overig
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

De “Beleidsregels inzake toepassing ontheffingsbevoegdheid ex artikel 4 van Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht: planologische kruimelregeling gemeente Epe” liggen voor een ieder met ingang van 26 oktober 2010 tot en met 23 november 2010 ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe (Markt 11). De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur. De beleidsregels kunt u hieronder ook digitaal inzien.

 

Grondslag voor deze beleidsregels is artikel 2.12, eerste lid, a, onder 2 van de Wabo. Deze bepaling geeft gemeenten ruimte om medewerking te verlenen aan het bouwen van zogenaamde “kruimelgevallen”. Zo kan bijvoorbeeld een woning worden uitgebreid en het gebruik van een gebouw worden gewijzigd.

 

In het Besluit omgevingsrecht zijn kaders opgenomen waarbinnen ontheffing mag worden verleend Omdat deze vaak ruim geformuleerd zijn, kunnen onwenselijke situaties optreden. Het is mogelijk en wenselijk binnen de wettelijke bepalingen eigen kaders te creëren die zijn toegespitst op de gemeentelijke situatie. Door gemeentelijke beleidsregels is voor een ieder duidelijk hoe het college van burgemeester en wethouders met het toepassen van de afwijkingsmogelijkheid volgens artikel 2.12, eerste lid, a. onder 2 van de Wabo omgaat.