Beleidsregels Bijzondere Bijstand Epe 2011 vastgesteld

Dit item is verlopen op 07-12-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 25-10-2011
Soort bekendmaking: Gemeenschappelijke regelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de Beleidsregels voor Bijzondere Bijstand zijn geactualiseerd en vastgesteld. Door de nieuwe Beleidsregels Bijzondere Bijstand vast te stellen wordt een voor alle betrokken partijen geactualiseerd (juridisch) kader gecreëerd en wordt de huidige uitvoeringspraktijk geformaliseerd.

 

De Richtlijnen Bijzondere Bijstand uit 2004 sloten niet meer aan bij de huidige beleidskaders en uitvoeringspraktijk. De belangrijkste verschillen met de oude regels zijn:

- Conform het ombuigingsbesluit zal Epe een inkomensgrens hanteren van 120%.

- Om de armoedeval voor werkende huishoudens te beperken, zal voor de gemeente Epe bij de berekening van de draagkracht rekening gehouden worden met de zogenaamde woonkostencomponent. Een belanghebbende met een inkomen boven 120% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm heeft door het mislopen van (een deel van) de huurtoeslag meer woonlasten dan een iemand met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Deze extra woonlasten zullen in mindering worden gebracht op het netto inkomen. Van het resterende inkomen wordt 25% als draagkracht berekend. Dus ook mensen met een inkomen boven de 120% kunnen een beroep (blijven) doen op bijzondere bijstand.

 

De uitvoering van de beleidsregels Bijzondere Bijstand ligt bij de gemeente Apeldoorn. Naast de tussentijdse (kwartaal)rapportages vindt jaarlijks evaluatie plaats middels de nota ‘Reilen en Zeilen’.  

 

De Beleidsregels voor Bijzondere Bijstand Epe 2011 vindt u op de website van de gemeente Epe: www.epe.nl > Digitaal Loket > Regelingenbank.