Besluit Maatschappelijke Ondersteuning geactualiseerd

Dit item is verlopen op 07-03-2012.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 24-01-2012
Soort bekendmaking: Overig

Het College heeft op 10 januari 2012 besloten akkoord te gaan met het actualiseren van de bedragen en inkomensgrenzen in het Besluit Maatschappelijke Ondersteuning. De in het Besluit van 2009 gehanteerde inkomensgrenzen van het Centraal Administratie Kantoor zijn zodanig veranderd dat het vasthouden aan die inkomensgrenzen een onbedoelde verandering van het beleid tot gevolg zou hebben. Tegelijk met de wijziging van de inkomensgrenzen worden de andere bedragen in het Besluit verhoogd op grond van de prijsindex van het Centraal Bureau voor Statistiek. Andere punten in het Besluit worden in lijn gebracht met de actualiteit. Het volledige Besluit is terug te vinden op de website van de gemeente Epe, www.epe.nl, via het digitaal loket onder Regelingenbank.

 

Eigen bijdrage voor huurders

Tot op heden wordt bij het heffen van een eigen bijdragen voor woningaanpassingen onderscheid gemaakt tussen huurders en woningeigenaren. Huurders betalen geen eigen bijdrage en woningeigenaren wel. Hierdoor is er sprake van een rechtsongelijkheid. In het nieuwe Besluit wordt daarom niet langer onderscheid gemaakt tussen huurders en woningeigenaren op dit punt. Evenals bij woningeigenaren is de eigen bijdrage voor huurders inkomensafhankelijk.

Het gewijzigde Besluit wordt toegepast op Wmo aanvragen van burgers vanaf 01-01-2012 en heeft dus geen invloed op aanvragen die voor 01-01-2012 zijn binnengekomen.