Bomenbeleidsplan, Bomenlijst en aanvulling op kapbepaling in te zien

Dit item is verlopen op 16-12-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 04-11-2009
Soort bekendmaking: Mededelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe is van plan om de concepten Bomenbeleidsplan, Bomenlijst en de aanvulling op de kapbepalingen van de APV voor te leggen aan de gemeenteraad. Deze stukken zijn op 4 november ter inzage gelegd en nog in te zien tot 15 december.

 

In het Bomenbeleidsplan staat hoe de gemeente een kwalitatief goed bomenbestand wil ontwikkelen en in stand houden. De Bomenlijst bevat de bijzondere bomen in de gemeente Epe. Voor deze bomen is straks nog steeds een kapvergunning vereist. Overige bomen worden kapvergunningvrij.

De aanvulling op de kapbepalingen van de APV Epe 2008 bestaat uit twee artikelen. In deze artikelen worden de herplant- en instandhoudingsplicht en de bestrijding van boomziekten geregeld.

 

Gedurende de termijn van ter visie legging kan een ieder daartegen schriftelijke en/of mondelinge zienswijzen naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 600, 8160 AP Epe. Mocht u de zienswijze mondeling naar voren willen brengen, dan kunt u daarvoor contact opnemen met Kitty Lamaker, tel.: (0578) 67 87 87 (di, wo, vr). De raadscommissievergadering is voorzien voor donderdag 21 januari.

 

Het concept Bomenbeleidsplan, de concept Bomenlijst en de aanvulling op de kapbepalingen kunt u ook downloaden via www.epe.nl. U vindt ze via Actueel -> Bekendmakingen -> Groen- en Natuurbeheer.