Concept Bomenlijst en kapbepalingen ter inzage

Dit item is verlopen op 15-12-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Einde bezwaartermijn: 15-12-2009
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 03-11-2009
Soort bekendmaking: Meldingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 15-12-2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Epe is voornemens om de concept Bomenlijst (als bijlage van artikel 4:11 lid 1 van de APV Epe 2008) en de aanvulling op de kapbepalingen van de APV Epe 2008 voor te leggen aan de gemeenteraad. De Bomenlijst bevat de bijzondere bomen in de gemeente Epe. Voor deze bomen is straks nog steeds een kapvergunning vereist. Overige bomen worden kapvergunningvrij. De aanvulling op de kapbepalingen van de APV Epe 2008 bestaat uit twee artikelen. In deze artikelen worden de herplant- en instandhoudingsplicht en de bestrijding van boomziekten geregeld.


Zelf een boom aanmelden?

Het afgelopen jaar heeft de gemeente alle bijzondere bomen binnen de kom geïnventariseerd, maar de kans bestaat natuurlijk dat we iets over het hoofd hebben gezien wat eigenlijk wel in aanmerking komt voor een plaats op de bomenlijst.

Het gaat dan om bijzondere bomen binnen de kom, niet alleen solitaire bomen maar ook singels, houtwallen of grotere houtopstanden zoals een bosje of boomgroep. Voor het aanmelden van een boom of boomgroep kunt u onderstaand 'aanmeldingsformulier' gebruiken.

 

Voor meer achtergrondinformatie over de Bomenlijst kunt u het concept Bomenbeleidsplan raadplegen. Dit plan ligt in dezelfde periode ter inzage, van 4 november gedurende zes weken. U kunt ze hieronder ook downloaden.

 

Gedurende de termijn van ter visie legging van de concept Bomenlijst en de aanvulling op de kapbepalingen van de APV kan een ieder daartegen schriftelijke en/of mondelinge zienswijzen naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 600, 8160 AP Epe.

Mocht u de zienswijze mondeling naar voren willen brengen, dan kunt u daarover voor het maken van een afspraak contact opnemen met Kitty Lamaker, tel.: (0578) 67 87 87 (di, wo, vr).

 

Downloaden

Hieronder kunt u de bestanden downloaden. Allereerst de concept Bomenlijst, vervolgens de particuliere bomen voor de bomenlijst per adres per kern en daarna op kaart. Daarop volgen de gemeentelijke bomen (pdf-bestanden zijn kaarten, xls-bestanden zijn lijsten). Tot slot de aanvullingen op de kapbepalingen.