Definitief verkeersbesluit instellen éénrichting verkeer (uitgezonderd fietsers) op een gedeelte van de Slathstraat te Epe

Dit item is verlopen op 10-04-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: 8161CB
Publicatiedatum: 26-02-2013
Soort bekendmaking: Verkeersbesluit

Definitief verkeersbesluit instellen éénrichting verkeer (uitgezonderd fietsers) op een gedeelte van de Slathstraat te Epe

Om het sluipverkeer op de Slathstraat en Vlijtweg tegen te gaan heeft het college in oktober 2012 een ontwerp verkeersbesluit genomen. Het ontwerp verkeersbesluit voorzag in het instellen van éénrichting verkeer op een gedeelte van de Slathstraat te Epe. Ten aanzien van dit besluit zijn twee zienswijzen ingediend. Beide zienswijzen hebben niet geleid tot een aanpassing van het oorspronkelijke besluit. Het college heeft daarop een definitief verkeersbesluit genomen.

De Slathstraat zal vanaf de Prinses Julianalaan, door middel van verkeersbord C02 (gesloten verklaring voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- en trekdieren en vee) worden afgesloten. De rijrichting vanaf de Paasvuurweg, door de Slathstraat naar de Prinses Julianalaan blijft door het plaatsen van verkeersbord C03 gehandhaafd. Het beoogd effect van deze verkeersmaatregel is het bevorderen van de verkeersveiligheid op de Vlijtweg en de Slathstraat voor aanwonenden en andere weggebruikers.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid om binnen 6 weken na publicatie tegen dit verkeersbesluit een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij ons college (Postbus 600, 8160 AP Epe). Ook bestaat de mogelijkheid om bij de voorzieningenrechter te Zutphen een verzoek in te dienen om een voorlopige voorziening te treffen.

Gedurende bovengenoemde periode ligt het verkeersbesluit op werkdagen van 8.00 - 12.00 uur (woensdag van 8.00 - 20.00 uur) ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe.