Duurzaamheidsnota Epe 2010-2014

Dit item is verlopen op 24-03-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 09-02-2010
Soort bekendmaking: Mededelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Het college van Burgemeester en wethouders is van plan om de Duurzaamheidsnota Epe 2010-2014 voor te leggen aan de gemeenteraad. De nota heeft deels het karakter van een verkenning. Besloten is aan te sluiten bij het de landelijke doel- en prioriteitsstelling met betrekking tot duurzaamheid. De nota is daarom vooral gericht op het thema ‘energie en klimaat’ als meest urgent duurzaamheidvraagstuk.

 

Bekeken is met welke activiteiten de gemeente Epe een meerwaarde kan leveren in relatie tot het landelijke en provinciale beleid met betrekking tot energie en klimaat. Het rijk en de provincie Gelderland doen immers al veel (subsidies, informatie, regels). Ook overstijgen een aantal zaken al snel de aard en schaal van onze gemeente.

 

De verkenning heeft 36 activiteiten opgeleverd die de gemeente zou willen ontplooien in de komende vier jaren. Onderdeel hiervan zijn de 22 activiteiten die de gemeente heeft geformuleerd in de subsidieaanvraag bij de Stimuleringsregeling Lokale Klimaatinitiatieven.

 

Het concept ligt met ingang van 10 februari 2010 voor iedereen op het gemeentehuis in Epe gedurende 6 weken ter inzage. U kunt het ook bekijken via www.epe.nl > bekendmakingen.

 

Gedurende de termijn van ter visie legging kan iedereen daartegen schriftelijke en/of mondelinge zienswijzen naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 600, 8160 AP Epe. Mocht u zienswijze mondeling naar voren willen brengen, dan kunt u daarover voor het maken van een afspraak contact opnemen met Martin van den Berg, tel. (0578) 67 87 87.

Te downloaden: