Evaluatie camperplaatsen

Dit item is verlopen op 04-01-2012.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Epe, Vaassen, Gemeente Epe
Publicatiedatum: 06-12-2011
Soort bekendmaking: Overig

In mei van dit jaar heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om ter uitvoering van de beleidsnota ‘Verblijfsrecreatie in Epe’ op twee locaties summiere Gereguleerde OvernachtingsPlaatsen (camperplaatsen) in te richten. 

Deze plaatsen (4 in het centrum van Epe op de parkeerplaats nabij Albert Heijn en 4 in het centrum van Vaassen op het plein tegenover kasteel De Cannenburch) maken het mogelijk dat in een camper overnacht mag worden en dat de standplaats mag worden ingenomen voor een maximale periode van 48 uur. Om het gebruik en de effecten daarvan te kunnen evalueren werd een proefperiode bepaald die eind oktober jongstleden afliep.

Omdat er in de periode rond de feestdagen een grote druk ligt op de parkeerplaatsen in Epe worden de GOP’s in Epe opgeheven. De evaluatie moet uitwijzen of er een nieuwe periode komt, dan wel dat naar een andere, meer geschikte locatie, wordt uitgekeken. Het gebruik van de plaatsen in Epe was overigens minimaal. In Vaassen is de druk op het plein tegenover De Cannenburch minder, reden waarom het opheffen van die plaatsen nu niet aan de orde hoeft te zijn. Bovendien is gebleken dat er in Vaassen goed gebruik gemaakt wordt van die plaatsen.

In het kader van de evaluatie worden de direct aanwonenden schriftelijk benaderd om een mening te geven over het gebruik van de camperplaatsen.

Natuurlijk is ook de mening van anderen van belang. In dat verband kan een ieder aan het college van burgemeester en wethouders laten weten wat men van de camperplaatsen vindt. De reacties worden betrokken bij de evaluatie, die op zich de basis is voor een visie op al dan niet handhaving of mogelijke verplaatsing naar beter geschikte locatie(s). 

Een reactie kan, onder vermelding van ‘evaluatie camperplaatsen’ worden gestuurd naar:
College van burgemeester en wethouders
Postbus 600
8160 AP Epe