Gemeente Epe telt de uitgebrachte stemmen van de Waterschap verkiezingen centraal op donderdag 19 maart 2015 in het gemeentehuis

Dit item is verlopen op 21-03-2015.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 05-03-2015
Soort bekendmaking: Verkiezingen

Op donderdag 19 maart 2015 worden in het gemeentehuis van Epe de uitgebrachte stemmen van de Waterschap verkiezingen centraal geteld. De telling start om 08.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. Deze telling is openbaar; zowel publiek als pers zijn welkom. Epe neemt deel aan de tijdelijke experimentenregeling centrale stemopneming. Deze deelname verhoogt de kwaliteit van de uitslag omdat de kans op fouten in een telling laat op de avond groter is. De raad van de gemeente Epe heeft deelname aan dit experiment op 22 januari jl. via een raadsbesluit bekrachtigd.

Dit jaar worden op 18 maart 2015 voor het eerst 2 verkiezingen op 1 dag gehouden. Voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen. Na sluiting van de stembureaus om 21.00 uur worden in de stembureaus eerst de uitgebrachte stemmen voor beide verkiezingen op lijstniveau geteld.
De uitgebrachte stemmen voor de Waterschap verkiezingen worden daarna naar het gemeentehuis gebracht.

Op de stembureaus gaat de telling van de uitgebrachte stemmen voor de Provinciale Staten direct door. Alle stemmen worden tot op kandidaatsniveau geteld. ‘s Nachts worden deze stemmen in het gemeentehuis nog verwerkt, omdat donderdagochtend de resultaten van deze verkiezing binnen de gemeente Epe naar het provinciehuis in Arnhem moeten worden gebracht. Ook deze telling is in ieder stembureau openbaar. Zowel pers als publiek zijn welkom, denkt u er wel aan dat u uiterlijk 21.00 uur aanwezig bent!