Gemeente wil APV wijzigen

Dit item is verlopen op 17-11-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 08-11-2011
Soort bekendmaking: Overig
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

In 2008 heeft de gemeente Epe de Algemene Plaatselijke Verordening vastgesteld. Hierin staan regels waar inwoners en bedrijven in Epe zich aan moeten houden. Het is een middel om de openbare orde en veiligheid, de volksgezondheid en de bescherming van het milieu te bevorderen. Het college van B&W stelt voor om de APV op een aantal punten te wijzigen.

 

Deze voorstellen staan op de agenda van de commissievergadering van 17 november. De voorstellen liggen ook ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe. Tijdens de commissievergadering van 17 november kan iedereen inspreken om zijn of haar mening te geven. Daarna beslist de gemeenteraad er nog over. Hieronder leest u de belangrijkste wijzigingen.

 

Ontheffingsplicht carbidschieten

Omdat het college de handhaving van het carbid schieten tijdens de jaarwisseling wil vereenvoudigen, en meer duidelijkheid wil over de plaatsen waar dit is toegestaan, ligt er een voorstel om de APV op dit punt te wijzigen. Het college stelt voor dat het carbid schieten tijdens de jaarwisseling alleen toegestaan is buiten de bebouwde kom, met uitzondering van stiltegebieden. Er mag dus geen carbid worden geschoten binnen de bebouwde kom en in stiltegebieden. Er hoeft daarnaast geen ontheffing meer aangevraagd te worden voor het carbid schieten tijdens de jaarwisseling. De afgelopen jaren was dat nog wel verplicht.

 

Voerverbod wilde zwijnen

Om de overlast van wilde zwijnen te beperken en om gevaarlijke situaties te voorkomen, stelt het college van B&W voor om een voerverbod voor wilde zwijnen op te nemen in de APV.

 

Zorgplicht hondenbezitters

Het college van B&W is van mening dat de verantwoordelijkheid voor een hondenpoepvrije leefomgeving zoveel mogelijk bij de doelgroep van hondenbezitters gelegd moet worden. Daarom worden hondenbezitters verplicht gesteld een hulpmiddel (schep/plastic zakje) bij zich te hebben om verontreiniging door hondenpoep tegen te gaan.