Gemeentelijk rioleringsplan 2016 t/m 2020

Dit item is verlopen op 18-11-2015.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 06-10-2015
Soort bekendmaking: Inspraak

Het huidige gemeentelijk rioleringsplan (GRP) verloopt in 2015 en een nieuw plan voor de periode 2016 t/m 2020 dient vastgesteld te worden. Het GRP geeft inzicht in de omvang, het functioneren en de kwaliteitstoestand van de voorzieningen waarmee de gemeente invulling geeft aan de wettelijke zorgplichten voor het afval-, regen- en grondwater. Het GRP beschrijft de beleidskaders en de activiteiten voor de inzameling, transport en verwerking van stedelijk afval, hemel‐ en grondwater in de gemeente Epe voor de periode 2016 t/m 2020 en geeft de visie op de gemeentelijke watertaken voor de lange termijn. De gemeente stelt zelf de geldigheidsduur vast en heeft gekozen voor een looptijd van vijf  jaar.

Gelijktijdig met het GRP ligt de hemel-grondwaterverordening ter inzage. Door het opstellen van een hemel-grondwaterverordening biedt dit de gemeente Epe de mogelijkheid om daar waar nodig handhavend op te treden. Op een aantal plaatsen binnen de gemeente is regenwater aangesloten op het drukriool. Dit zorgt voor overlast bij omwonenden. Tevens bestaat er de mogelijkheid binnen de verordening om een gebied aan te wijzen binnen de gemeente om het hemelwater af te koppelen van het vrij vervalriool.

Ter inzage

Het GRP en de verordening zullen op de gemeentelijke website en in de Gemeentewijzer gepubliceerd worden en liggen vanaf maandag 5 oktober zes weken bij de Publiekswinkel ter inzage. Gedurende deze inzageprocedure krijgt u de gelegenheid het beleidsplan in te zien en uw reactie over het geformuleerde GRP in te dienen.