Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Epe Zuid"

Dit item is verlopen op 17-03-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 03-02-2009
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 17-03-2009

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 januari 2009 het bestemmingsplan “Epe Zuid” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen in het gebied Epe Zuid. Het bestemmingsplan legt de huidige ruimtelijke situatie vast. In het plan is daarbij uitgegaan van het bestaande beleid. Het plan voorziet niet in grootschalige nieuwe ontwikkelingen (zoals bijvoorbeeld woningbouw).
Het plangebied bevat de wijken Hogeland, Burgerenk, Enkweg en Vegtelarij. De plangrenzen zijn afgestemd op de plangrenzen van het bestemmingsplan “Buitengebied”.

Het ontwerp-bestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op:

 

  1. Het omzetten van de bestemming Tuin naar Agrarisch naast perceel Duisterestraat 8;
  2. Het aanduiden van de tot Wonen bestemde percelen Zuukerweg 57 tot zakelijke dienstverlening;
  3. Het omzetten van de bestemming Tuin naar Wonen op een deel van het perceel Zuukerweg 29;
  4. Het omzetten van de bestemming Agrarisch naar Tuin naast het perceel Duisterestraat 12;
  5. Het omzetten van de bestemming Tuin naar Wonen op een deel van het perceel Schietbaanweg 11;
  6. Het verplaatsen van het bestemmingsvlak met bouwvlak over enkele meters ter plaatse van het perceel Duisterestraat 2;
  7. Het bestemming van een voormalige recreatiewoning tot Wonen op het perceel Oude Wisselseweg;
  8. Het verkleinen van het bestemmingsvlak en het vergroten van het bouwvlak ter plaatse van het perceel Duisterestraat 6;

    Ambtshalve worden de volgende wijzigingen aangebracht:
  9. Implementatie van het bepaalde in de Wro;
  10. Aanpassing van de regeling aan de Quickbornlaan 16 en 18 waar in het ontwerpplan een accountskantoor respectievelijk een hypotheekadviesbureau was toegestaan tot Zakelijke dienstverlening;
  11. Verplaatsing van het bouwblok van de woning Schietbaanweg 7 naar de locatie waar deze woning feitelijk ligt;
  12. Vergroting van de ruimte waar gebouwen mogen worden gebouwd bij een woning aan de Burgemeester van Walsemlaan 77B;
  13. Opname van de paardenbakkenregeling gelijk aan die van het ‘Bestemmingsplan Buitengebied’;
  14. Het bestemmen van de bestaande woning Oude Wisselseweg 45B;
  15. Het ‘er uit’ laten van het gebied wat betrokken is in de 30ste partiële herziening van het bestemmingsplan Hogeland;
  16. Het mogelijk maken van een zorgboerderij op de hoek Bremweg / Leeuwerikstraat.

Het raadsbesluit en het (gewijzigde) vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 4 februari 2009 gedurende zes weken ter inzage op werkdagen van 08.00 - 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 20.00 uur) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Onderaan deze pagina kunt u de documenten ook bekijken.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging bij Gedeputeerde Staten van Gelderland schriftelijk (wat de voorkeur heeft), mondeling of per e-mail bedenkingen worden ingebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax (026)3599480. Per e-mail kan dit enkel via: [email protected] (o.v.v. REW/RO/BV).
Diegene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening: tel: (026) 3599820.

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te maken;
  • Een ieder, voor zover deze bedenkingen betrekking hebben op de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft ingebracht.

Epe, 3 februari 2009