Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Landgoed Tongeren”

Dit item is verlopen op 15-05-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Epe
Publicatiedatum: 02-04-2013
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan

Gewijzigd bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3:8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 februari 2013 het bestemmingsplan ‘Landgoed Tongeren’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan “Landgoed Tongeren” voorziet in de juridisch planologische regeling voor enkele ruimtelijke ontwikkelingen op landgoed Tongeren aan de Le Chevalierlaan te Epe.
De ontwikkelingen betreffen de oprichting van een nieuw agrarisch grondgebonden bedrijf, functieverandering van vier bestaande agrarische bedrijven, realisatie van een recreatief steunpunt en ontwikkeling van 20-25 ha natuur.

De gemeenteraad is aan één zienswijze tegemoetgekomen. Meer informatie hierover is te vinden in het raadsbesluit, de zienswijzennota en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

U kunt het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het  bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door het adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG026LdgdTongeren-VBP1 of deze link gebruiken: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG026LdgdTongeren-VBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.BG026LdgdTongeren-VBP1

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan (gewijzigd) en overige stukken liggen met ingang van 3 april 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17 uur en na 17.00 uur op afspraak) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
  • een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest;
  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van het bestemmingsplan “Landgoed Tongeren”

De nieuwe agrarische bedrijfswoning (Chevalierlaan ong.) binnen het plangebied ligt binnen de geluidszone van de Tongerenseweg (N309). De agrarische bedrijfswoning krijgt te maken met geluidsbelasting boven de voorkeursgrenswaarden. Het college heeft, op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een hogere grenswaarde vastgesteld voor deze agrarische bedrijfswoning.

Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarden ingediend. Het besluit ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan “Landgoed Tongeren” ter inzage.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit beroep worden ingesteld door: 

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij beroep is ingesteld en met toepassing van artikel 8.81 van de Algemene Wet Bestuursrecht een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is gedaan; de beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Epe, 2 april 2013