Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Schaveren 2002, artikel 30 Herziening (Verloren Beekweg 1)"

Dit item is verlopen op 06-05-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Einde bezwaartermijn: 06-05-2009
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 24-03-2009
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 februari 2009 het bestemmingsplan "Schaveren 2002, artikel 30 herziening (Verloren Beekweg 1)", gewijzigd heeft vastgesteld. Deze correctieve herziening geeft de planologisch juridische regeling om bedrijfsbebouwing te vervangen door een woongebouw met twee wooneenheden met beide een atelier aan de Verloren Beekweg 1 te Emst. Het raadsbesluit en het (gewijzigde) vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 25 maart 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 08.00 - 12.00 uur (op woensdag van 8.00 - 20.00 uur) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe.

 

Het ontwerp-bestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen hebben betrekking op:

a. De plankaart: op de plankaart wordt de aanduiding "cultuurhistorisch waardevol gebied" opgenomen voor het plangebied;

b. De voorschriften: artikel 3 Wonen, de bestemmingsomschrijving 3.1 wordt uitgebreid met de zinsnede: "b. ter plaatse van de aanduiding cultuurhistorisch waardevol gebied voor het behoud, de bescherming en/of het herstel van de voorkomende archeologische waarden";

c. Artikel 3, toevoeging van artikel 3.5, Aanlegvergunning, 3.5.1.

Verbod: het is verboden zonder of in afwijking van een vergunning van burgemeester en wethouders ter plaatse van de aanduiding cultuurhistorisch waardevol gebied de volgende werkzaamheden, geen normale onderhoudswerkzaamheden, uit te voeren:

  • het afgraven, egaliseren en ophogen van gronden en/of het anderszins ingrijpend wijzigen van de bodemstructuur;
  • het aanleggen van ondergrondse of bovengrondse transport-, energie- en/of communicatieleidingen;
  • het uitvoeren van grondbewerkingen dieper dan 30 cm. Artikel 3.5.2.

Uitzonderingen: het in 3.5.1 vervatte verbod is niet van toepassing op andere werken en/of werkzaamheden:

  • die de archeologische waarde niet onevenredig aantasten;
  • indien een erkend archeoloog daaromtrent is gehoord.

d. Artikel 6 Uitsluiting aanvullende werking bouwverordening wordt geheel verwijderd.

e. Artikel 10 Strafbepaling wordt geheel verwijderd.

 

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging bij Gedeputeerde Staten van Gelderland schriftelijk (wat de voorkeur heeft), mondeling of per e-mail bedenkingen worden ingebracht. Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Fax (026)3599480. Per e-mail kan dit enkel via: [email protected] (o.v.v. REW/RO/BV).

Diegene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge bedenkingen in te brengen kan tijdens werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ordening: tel: (026) 3599820.

 

Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;
  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te maken;
  • Een ieder, voor zover deze bedenkingen betrekking hebben op de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft ingebracht.

 

Epe, 24 maart 2009