Indienen zienswijze over aan te wijzen algemeen belang activiteit Stimuleringslening gemeente Epe zoals bedoeld in de Wet Markt en Overheid

Dit item is verlopen op 31-05-2016.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 19-04-2016
Soort bekendmaking: Inspraak

De raad heeft besloten om belanghebbenden in de gelegenheid te stellen een zienswijze in te dienen met betrekking tot het aanwijzen van de economische  activiteit Stimuleringslening gemeente Epe  in het kader van het algemeen belang zoals bedoeld in de Wet Markt en Overheid. Deze wet geeft een aantal gedragsregels voor overheden. Het doel van deze gedragsregels is om concurrentievervalsing tegen te gaan in die situaties waarin overheden goederen en/of diensten aanbieden op een bepaalde markt. Een van de gedragsregels verplicht bestuursorganen de afnemer van een product of dienst ten minste de integrale kosten van dat product of die dienst in rekening te brengen.

De Wet Markt en Overheid maakt het mogelijk om per aangewezen economische activiteit af te wijken van deze gedragsregel. De gemeenteraad moet dan per economische activiteit een besluit nemen, de zogenaamde algemeen belangverklaring. Het gaat bij de gemeente Epe om de volgende economische  activiteit waarvan voorgesteld wordt deze aan te merken als activiteit in het kader van het algemeen belang:

Stimuleringslening gemeente Epe
Het algemeen belang betreft het stimuleren van duurzaamheidsmaatregelen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Belanghebbenden kunnen van 19 april 2016 tot en met 17 mei 2016 schriftelijk of digitaal bij de raad hun zienswijze indienen. Het voorstel ligt gedurende bovengenoemde periode ter inzage op het gemeentehuis en is het te raadplegen op http://www.epe.nl/.

Toelichting

Met dit besluit wordt uitgesproken dat de Stimuleringslening gemeente Epe wordt verricht in het algemeen belang. Daarmee is het toegestaan dat deze activiteit tegen een lagere prijs dan de integrale kostprijs blijvend door de gemeente wordt aangeboden. Belanghebbenden worden in de mogelijkheid gesteld om hun zienswijzen te geven over de Stimuleringslening gemeente Epe die wordt  aangemerkt als zijnde activiteit in het kader van algemeen belang.

De behandeling is in de vergadering van de gemeenteraad van 26 mei 2016 gepland.