Inspraak beleid individuele voorzieningen Wmo

Dit item is verlopen op 05-12-2012.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 23-10-2012
Soort bekendmaking: Overig

Als onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt de gemeente Epe de toegang tot individuele Wmo-voorzieningen. Voorbeelden van voorzieningen zijn huishoudelijke hulp, rolstoelen, woonvoorzieningen en voorzieningen voor verplaatsingen buitenshuis. Het beleid van de gemeente staat in de Verordening individuele voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Epe 2007 en de daarbij horende beleidsregels.

Het college van B en W heeft besloten dit beleid te herzien. Doel hiervan is om in het nieuwe beleid de nadruk te leggen op deelname aan de samenleving in plaats van het verstrekken van voorzieningen. Van het nieuwe beleid zijn de verordening en toelichting al voor inspraak vrijgegeven van 18 september tot 30 oktober. Die documenten vormen het
juridisch kader. De beleidsregels zijn de praktische uitwerking binnen dat juridisch kader. In de beleidsregels staat hoe de verordening in de praktijk wordt uitgevoerd. De beleidsregels worden nu voor inspraak vrijgegeven. Dit betekent dat u hierover reacties en opmerkingen kunt indienen.

Reageren
U kunt uw opmerkingen van 23 oktober tot en met 4 december 2012 bij het college van B en W indienen, Postbus 600, 8160 AP Epe, of via e-mail: [email protected].

De concepten liggen gedurende bovengenoemde periode ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis te Epe op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur (op woensdagen van 8.00 – 20.00 uur). Daarnaast zijn de concepten terug te vinden onderaan dit bericht.