Inspraak concept Kadernota Basismobiliteit Op Weg

Dit item is verlopen op 04-04-2015.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 19-02-2015
Soort bekendmaking: Inspraak

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 februari 2015 besloten in te stemmen met de concept kadernota basismobiliteit op weg en vrij te geven voor publicatie. In de concept kadernota worden kaderstellende uitgangspunten uitgewerkt waarmee de gemeente Epe invulling wil geven aan de regionale opgave omtrent vervoer.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het vervoer van specifieke doelgroepen ook wel maatwerkvervoer genoemd. Denk hierbij aan vervoer van leerlingen naar het speciaal onderwijs of vervoer van mensen met een beperking. Per 2015 hebben gemeenten meer vervoerstaken gekregen. Zo zijn gemeenten verantwoordelijk geworden voor het vervoer naar dagbesteding. Vanaf 2017 komt het aanvullend openbaar vervoer er bij. Nu koopt de provincie nog Regiotaxi namens de gemeenten in. Dit gaat veranderen. Voor het uitvoeren van het maatwerkvervoer en het aanvullende OV is een regionaal vervoerssysteem nodig en maken we nieuwe afspraken met elkaar. In de concept-kadernota staat hoe de gemeenten regionaal invulling willen geven aan dit vervoerssysteem. Het uitgangspunt is; regionaal de vervoersstromen efficiënter organiseren. Dit kan door een regiecentrale de opdracht te geven om de voertuigen zo slim mogelijke routes te laten rijden door de regio. Bijvoorbeeld eerst leerlingen naar Zwolle, daarna mensen die dagbesteding nodig hebben vervoeren van Epe naar Apeldoorn.

De volgende gemeenten zijn van plan om in de toekomst intensiever te gaan samenwerken, en hun samenwerking vast te leggen: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Inspraakperiode

Het concept is voor inspraak vrijgegeven voor de periode van vier weken, beginnend 20 februari 2015, de dag na publicatie in het digitale Gemeenteblad 2015, onder nummer: 14903. De digitale publicatie kunt u vinden op: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/

Reageren

U kunt uw opmerkingen ten aanzien van het concept bij het college van b en w indienen, Postbus 600, 8160 AP Epe. Daarnaast heeft u de mogelijkheid te reageren via e-mailadres [email protected]. De concepten liggen gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis te Epe op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur (op woensdagen van 8.00 – 20.00 uur). Daarnaast is het stuk terug te vinden op de website van de gemeente Epe, www.epe.nl. U vindt de documenten op www.epe.nl > Actueel > Bekendmakingen > Maatschappelijke voorzieningen.

Vervolgprocedure

Na de inspraakperiode worden alle reacties verzameld en eventueel verwerkt en ter consultatie aangeboden aan de gemeenteraad van de gemeente Epe.