Inspraak Cultuurhistorisch Beleidskader 'Epe, historisch centrum van de Veluwe’

Dit item is verlopen op 15-12-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 03-11-2009
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 15-12-2009
Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van 4 november 2009 gedurende zes weken de gelegenheid bestaat om, in het kader van inspraak, een reactie in te sturen met betrekking tot het Cultuurhistorisch beleidskader ‘Epe, historisch centrum van de Veluwe’.

Cultuurhistorisch beleidskader
Het beleidskader beschrijft hoe de gemeente Epe de komende jaren wil omgaan met het cultuurhistorisch erfgoed. Cultuurhistorie in brede zin, behouden, beschermen, ontwikkelen en beleefbaar maken door beleidsmatige verankering binnen de gemeentelijke organisatie zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Het beleidskader gaat in op de wettelijk verplichtingen en de ambities voor de komende jaren. Om de beleiduitgangspunten concreter te maken is een uitvoeringparagraaf opgenomen met voorbeelden van projecten voor de komende vijf jaar. Met het cultuurhistorisch beleidskader bepaalt gemeente Epe de richting voor de komende jaren.

Cultuurhistorische Profielschets
Voorafgaand aan het opstellen van het cultuurhistorische beleidskader is een uitgebreide inventarisatie uitgevoerd van het aanwezige cultuurhistorisch erfgoed binnen de gemeente Epe. Deze inventarisatie is samengevat in de Cultuurhistorische Profielschets gemeente Epe. Deze Cultuurhistorische Profielschets ligt als bijlage bij het beleidskader ter inzage. Op de profielschets kunnen echter geen reacties worden gestuurd, omdat hierin geen beleidsuitgangspunten zijn opgenomen. De profielschets dient uitsluitend als informatie onderdeel bij het beleidskader.

Gedurende de bovengenoemde periode ligt het beleidskader in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe ter inzage. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur  en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur. Ook is het beleidskader en de profielschets hieronder digitaal te raadplegen.

Reacties kunnen tot en met 15 december 2009 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP te Epe.