Inspraak kadernota integrale veiligheid

Dit item is verlopen op 03-02-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 22-12-2009
Soort bekendmaking: Inspraak
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 02-02-2010

Lange tijd is het beleidsterrein veiligheid beschouwd als het domein van politie en gemeente. De laatste jaren wordt steeds meer erkend dat meerdere partijen (o.a. welzijnsorganisaties, woningcorporaties, scholen) verantwoordelijk zijn voor het realiseren en in stand houden van veiligheid in de samenleving. De gemeente regisseert het veiligheidsbeleid door partijen bij elkaar te brengen en samenwerking te stimuleren. Deze partners kunnen echter niet zonder de actieve steun en inbreng van de burgers.

 

Aandacht voor een veilige woon- en leefomgeving en voor jeugd en veiligheid

Binnen de gemeente Epe wordt veel aandacht besteed aan veiligheid. De gemeente Epe wil het huidige beleid actualiseren. In de nieuwe beleidsnota hebben twee veiligheidsvelden prioriteit: veilige woon- en leefomgeving en jeugd en veiligheid. Hierbinnen vallen thema’s als overlast tussen bewoners, kwaliteit woonomgeving, onveiligheidsgevoelens, huiselijk geweld, drugs- en alcoholoverlast, overlast gevende jeugdgroepen, criminele jongeren en veiligheid in en om de school. De ambities zijn tweeledig: verbetering van de veiligheid en daarmee ook van de leefbaarheid in de gemeente (1) en versterking van de ketenaanpak en rolverdeling die het noodzakelijk maakt om tot een gezamenlijke en integrale aanpak van de lokale veiligheid te komen (2).

Op basis van dit kader stelt het college een uitvoeringsprogramma op waarin de genoemde ambities worden uitgewerkt in concrete activiteiten en plannen.

 

Reageren

U kunt uw opmerkingen ten aanzien van het concept kader van 23 december tot en met 2 februari 2010 bij het college van b en w indienen, Postbus 600, 8160 AP Epe. Daarnaast heeft u de mogelijkheid te reageren via e-mailadres [email protected]. Het kader ligt gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage in de Publieksbalie in het gemeentehuis in Epe. De Publiekwinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur  en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur.

Te downloaden: