Inspraak voorontwerp bestemmingsplan "Buitengebied, 8e partiële herziening" en "plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Epe"

Dit item is verlopen op 04-08-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 23-06-2009
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 04-08-2009

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van woensdag 24 juni 2009 gedurende 6 weken inspraak wordt verleend op bestemmingsplan “Buitengebied 8e partiële herziening” (regeling intensieve veehouderij) en het ontwerp “plan-MER Bestemmingsplan Buitengebied Epe”.

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben bij besluit van 14 februari 2006 goedkeuring onthouden aan een aantal delen van het bestemmingsplan Buitengebied. Het beleid uit het Reconstructieplan Veluwe was op onderdelen niet juist vertaald in het bestemmingsplan Buitengebied.
Het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied, 8e p.h., bevat de juridisch-planologische regeling voor agrarische bouwblokken die groter zijn dan 1 hectare en die in het in het Reconstructieplan Veluwe aangeduide gebied “verweving” en “verweving met sterlocatie” liggen. Het bestemmingsplan biedt een kader voor toekomstige m.e.r. (beoordelings)plichtige activiteiten zoals bedoeld in onderdeel C en D van het Besluit MER 1994. Het bestemmingsplan biedt ontwikkelingsmogelijkheden voor de intensieve veehouderij. Er is derhalve ook een plan-MER opgesteld. Op voorhand zijn significante effecten op de instandhoudingsdoelen van de nabij gelegen Natura 2000 gebieden niet uit te sluiten. Het plan-MER bevat daarom ook een ecologische (“passende”) beoordeling van de effecten van bestemmingsplanonderdelen op de instandhoudingsdoelen van de Natura 2000 gebieden Veluwe, uiterwaarden IJssel en het beschermde Natuurmonument Vosbergen te Heerde.

Gedurende de bovengenoemde periode ligt het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied
8e partiële herziening“ en het ontwerp “plan-MER Bestemmingsplan Buitengebied Epe” op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 20.00 uur) ter inzage in het Gemeentehuis te Epe. De plannen zijn tevens in te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘beleid en projecten’ en vervolgens onder ‘ruimte’.

Inspraaksuggesties kunnen tot en met 4 augustus 2009 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe.

Epe, 23 juni 2009