Inspraak voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied en ontwerp planMER

Dit item is verlopen op 07-05-2014.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 25-03-2014
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van woensdag 26 maart 2014 gedurende 6 weken inspraak wordt verleend op het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied, inclusief het bijbehorende (ontwerp) planMER.

Het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied bevat de actuele juridisch planologische regeling voor grote delen van het buitengebied. Ook Wissel en Schaveren maken deel uit van dit voorontwerp bestemmingsplan. De kernen, bedrijventerreinen en het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen maken geen onderdeel uit van het plangebied. Daarnaast zijn enkele gebieden buiten het plangebied gehouden, waarvoor recent nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld of bestemmingsplannen in procedure zijn. Het betreft o.a. Landgoed Tongeren, Landgoed Wiltensacker, Landgoed Dijkhuizerhof en Recreatiegebied Kievitsveld. 

Verder wordt voor een gedeelte van het buitengebied gekozen voor een beheersverordening. Een beheersverordening kan worden opgesteld voor gebieden waar niet of nauwelijks ontwikkelingen worden voorzien. Het betreft bijvoorbeeld de Kroondomeinen en bosgebieden die in eigendom zijn bij de gemeente. Deze gebieden maken ook geen onderdeel uit van het plangebied van dit voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied.

Gelet op de verplichtingen van de Wet Milieubeheer (Wm) wordt ook een planMER (milieueffectrapportage) opgesteld als onderbouwing van het bestemmingsplan. Dit heeft vooral te maken met de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt voor bestaande veehouderijen. Daarbij is niet uitgesloten dat de drempelwaarden uit het Besluit m.e.r. worden overschreden. Daarom is het opstellen van een planMER verplicht. Daarnaast is er sprake van een planMER plicht omdat volgens de Natuurbeschermingswet 1998, een Passende Beoordeling verplicht is. Gelet op de mogelijkheden voor veehouderij en recreatie zijn significante negatieve effecten op Natura 2000 gebieden en Beschermde Natuurmonumenten, niet uit te sluiten.

U kunt het voorontwerp bestemmingsplan en het ontwerp planMER inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad Bestemmingsplannen, vervolgens kunt u het voorontwerp bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door het adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG028Buitengebied-VOB1 of deze link gebruiken:
www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG028Buitengebied-VOB1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:
http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.BG028Buitengebied-VOB1

Gedurende de bovengenoemde periode ligt het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied en het ontwerp planMER op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur en na 17.00 uur op afspraak) ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.epe.nl onder Bouwen en Wonen.

Inloopavond

Tijdens de termijn van ter inzage legging wordt een inloopavond georganiseerd in het gemeentehuis van Epe. De datum van deze inloopavond wordt in een aparte advertentie aangekondigd.

Reageren?

Inspraaksuggesties kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe.

Epe, 25 maart 2014