Inspraak voorontwerp bestemmingsplan “Landbouw Ontwikkelingsgebied Beemte Vaassen”,

Dit item is verlopen op 29-06-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 18-05-2010
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:
Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van woensdag 19 mei 2010 gedurende 6 weken inspraak wordt verleend op het voorontwerpbestemmingsplan “Landbouwontwikkelingsgebied Beemte Vaassen” inclusief het bijbehorende planMER en het beeldkwaliteitsplan. Het betreft een intergemeentelijk bestemmingsplan dat is opgesteld door de gemeenten Apeldoorn en Epe.

Dit voorontwerp bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen. Het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) ligt aan de oostzijde van de snelweg A50 (Apeldoorn-Zwolle) ter hoogte van Vaassen. Het noordelijke deel van het LOG ligt in de gemeente Epe. Het zuidelijk deel ligt in de gemeente Apeldoorn.

Het gebied tussen Beemte en Vaassen is door de provincie Gelderland in het Reconstructieplan Veluwe aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied (LOG). In het LOG kunnen intensieve veehouderijen zich verder ontwikkelen. Bestaande bedrijven kunnen uitbreiden en nieuwe bedrijven kunnen zich vestigen.
Gelet op de verplichtingen van de Wet milieubeheer (Wm) is er tegelijk met het bestemmingsplan ook een planMER (Milieueffectrapportage) opgesteld. Daarin staan de milieueffecten van het LOG op het plangebied zelf en de omgeving ervan. De vergroting van de agrarische bedrijven in dit gebied kan grote landschappelijke gevolgen hebben. Daarom is in samenhang met het bestemmingsplan een beeldkwaliteitsplan opgesteld.

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan, ontwerp planMER en het ontwerp beeldkwaliteitsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het voorontwerpbestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG009LOGBeemteVa-VOB1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:
http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.BG009LOGBeemteVa-VOB1
Gedurende de bovengenoemde periode ligt het voorontwerp bestemmingsplan “LOG”, planMer en het beeldkwaliteitsplan op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 20.00 uur) ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Inspraaksuggesties kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe.

Epe, 18 mei 2010