Instellen 60 km/u en andere verkeersmaatregelen Vierhouterweg en Oranjeweg

Dit item is verlopen op 17-07-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Emst
Publicatiedatum: 04-06-2013
Soort bekendmaking: Verkeersbesluit

Het college heeft ingestemd met het instellen van een lagere maximumsnelheid van 60 km/uur op de Vierhouterweg en Oranjeweg (gedeelte buiten de bebouwde kom) nabij Emst. Het instellen van de lagere maximumsnelheid wordt komend najaar ondersteund met enkele snelheidsremmende maatregelen. Doel van deze maatregelen is ook hier de verkeersveiligheid te optimaliseren en de leefbaarheid voor de omwonenden te verbeteren.

Massabeperking, parkeerverbod en voorrang

De gemeente Nunspeet heeft op de Gortelseweg al een massabeperking voor voertuigen tot 3,5 ton ingesteld. Deze massabeperking wordt in de gemeente Epe op de Vierhouterweg verlengd tot het kruispunt met de Oranjeweg.

Om het parkeren op de rijbaan in het bosgebied tegen te gaan wordt op een gedeelte van de Oranjeweg en Vierhouterweg een parkeerverbodzone ingesteld. Ook wordt de huidige voorrangsregeling op het kruispunt Oranjeweg – Vierhouterweg opgeheven; het ‘verkeer van rechts’ heeft hierdoor de voorrang boven het kruisend verkeer.

Ter inzage

Het verkeersbesluit ligt vanaf woensdag 5 juni 2013 voor een periode van zes weken bij de Publiekswinkel ter inzage. Gedurende deze periode krijgt u de gelegenheid het verkeersbesluit in te zien en kunt u hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij ons college (Postbus 600, 8160 AP Epe). Ook bestaat de mogelijkheid om bij de voorzieningenrechter te Zutphen een verzoek in te dienen om een voorlopige voorziening te treffen.