Invoering Wet investeren in jongeren (WIJ)

Dit item is verlopen op 13-10-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 15-09-2009
Soort bekendmaking: Mededelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Op 1 oktober a.s. wordt de Wet investeren in jongeren (WIJ) ingevoerd. Doelstelling van deze wet is om jongeren te laten werken of leren, of een combinatie van beide. Hiermee wordt een duurzame arbeidsparticipatie van jongeren bevorderd en verhoogd.

 

Verordening

De WIJ verplicht de gemeente om bij verordening regels te stellen. Inmiddels zijn de conceptverordeningen hiervoor gereed. Het gaat hierbij om de volgende verordeningen:

1. Verordening werkleeraanbod

2. Maatregelenverordening

3. Toeslagenverordening

Deze conceptverordeningen liggen van woensdag 16 september tot en met 13 oktober 2009 ter inzage.

 

Reageren

U kunt uw opmerkingen ten aanzien van de beleidsonderdelen in de verordening tot en met 13 oktober 2009 bij het College van burgemeester en wethouders indienen, Postbus 600, 8160 AP Epe. Daarnaast heeft u de mogelijkheid te reageren via e-mailadres [email protected]. De concept verordeningen liggen gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Epe. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur. Daarnaast is zijn de stukken terug te vinden op de website van de gemeente Epe, www.epe.nl.