Kennisgeving Beleid ‘Nieuwe kaders woningbouwinitiatieven gemeente Epe 2011’

Dit item is verlopen op 24-08-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 12-07-2011
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:
Op 30 juni 2011 heeft de gemeenteraad het beleid ‘Nieuwe kaders woningbouwinitiatieven gemeente Epe 2011’ vastgesteld. Woningbouwinitiatieven worden voortaan op basis van dit beleid beoordeeld.

Het beleid is vastgesteld om de plancapaciteit aan woningen in Epe niet verder te laten toenemen en de ontwikkelingen van bestaande woningbouwinitiatieven niet te frustreren. Nieuw beleid is nodig omdat vanwege demografische ontwikkelingen en de economische situatie de behoefte aan woningen daalt. Het is dus noodzakelijk deze behoefte meer in balans te brengen met het aanbod van woningen. Om willekeur te voorkomen en eenduidig en transparant te handelen, is het beleid ‘Nieuwe kaders woningbouwinitiatieven gemeente Epe 2011’ opgesteld.

In het beleid is het volgende opgenomen:

1. Om de plancapaciteit niet verder te laten toenemen, wordt geen medewerking meer verleend aan nieuwe verzoeken om woningbouw voor zover deze niet op de gemeentelijke planningslijst op basis van de Woonvisie 2005-2015 staan. Lopende verzoeken worden, voor zover deze nog niet hebben geleid tot een overeenkomst, aangehouden totdat in de regio Stedendriehoek en met de provincie Gelderland de regionale woningbouwprogrammering is afgerond en daarover besluitvorming heeft plaatsgevonden.
2. Nieuwe verzoeken om woningbouw op grond van het beleid ‘vrijkomende agrarische
bijgebouwen’ worden aangehouden totdat in de regio en met de provincie de regionale
woningbouwprogrammering is afgerond en daarover besluitvorming heeft plaatsgevonden. Hetzelfde geldt ten aanzien van nieuwe verzoeken om woningbouw die betrekking hebben op het stichten van een landgoed (op grond van het beleid ‘Kwaliteitsimpuls buitengebied Epe). Lopende verzoeken blijven in behandeling.
3. Bij de herstructurering van wijken dient het te slopen aantal woningen in balans te zijn met het aantal woningen – berekend over een lange periode waarbij meerdere wijken betrokken zijn –dat wordt teruggebouwd.

Voor meer uitgebreide informatie, ook over bijvoorbeeld de peildata, wordt verwezen naar voornoemd beleid.

Het beleid ‘Nieuwe kaders woningbouwinitiatieven gemeente Epe 2011’ ligt voor een ieder ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe (Markt 14). De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur. De beleidsregels kunnen ook digitaal worden ingezien op
www.epe.nl.

Het beleid treedt in werking op de dag na publicatie van deze kennisgeving.