Kennisgeving gewijzigde vaststelling “Waterplan Epe”

Dit item is verlopen op 31-08-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe, Gemeente Epe
Publicatiedatum: 19-07-2011
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 juni 2011 het “Waterplan Epe” gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad is tegemoetkomen aan onderdelen van de ingediende inspraakreactie. Daarnaast is er tot enkele ambtshalve wijzigingen besloten. Voor een overzicht van alle wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit, de inspraaknota en het gewijzigd vastgestelde “Waterplan Epe“.

Het “Waterplan Epe” beschrijft hoe de gemeente Epe de komende jaren wil omgaan met het water in de gemeente. De gemeente heeft namelijk op vele manieren te maken met water, en er zijn ook veel partijen bezig met water. Het “Waterplan Epe” moet dit in goede banen leiden.

Achtergrond van het “Waterplan Epe”
De gemeente ligt op het overgangsgebied van de stuwwal van de Veluwe naar de IJssel. Het water van de Veluwe komt aan de flanken van de stuwwal aan de oppervlakte en watert af richting de lager gelegen IJssel. Op de Veluweflank loopt dit watersysteem van west naar oost. In de IJsselvallei loopt het watersysteem van zuid naar noord. Deze twee stroomgebieden hebben een grote invloed op de waterhuishouding in de gemeente Epe.

In onze gemeente spelen daarom veel projecten op het gebied van water. Dat betekent dat we ook veel beleid hebben over dat water (zowel van de gemeente als het waterschap). Vandaar dat de gemeente Epe samen met het Waterschap Veluwe en Vitens het "Waterplan Epe” heeft opgesteld. Zo wordt van al dat beleid één geheel gemaakt door het op elkaar afstemmen van taken in het waterplan.

Doelen van het “Waterplan Epe”
Het “Waterplan Epe” bundelt zoals gezegd het bestaande beleid. De bundeling heeft geresulteerd in vier doelstellingen voor de periode tot en met 2015:
• herstel van beken en sprengen;
• scheiden van schoon (regen) water en vuil (riool) water;
• water gebruiken om energie op te wekken;
• meer samenwerking.

De doelstellingen vloeien voort uit de hoofddoelstelling om een gezond en veerkrachtig watersysteem voor de gemeente te krijgen. Het “Waterplan Epe” vormt het overkoepelend beleid waarbinnen de gemeente Epe, het Waterschap Veluwe en Vitens samenwerken om dit te bereiken.

Het “Waterplan Epe” ligt voor een ieder ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe (Markt 14). De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur. Het “waterplan” kan ook digitaal worden ingezien op
www.epe.nl.

Het beleid treedt in werking op de dag na publicatie van deze kennisgeving.