Kloppen de gegevens die de gemeente van u heeft ?

Dit item is verlopen op 16-02-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 12-01-2010
Soort bekendmaking: Mededelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Het is belangrijk dat uw persoonsgegevens goed geregistreerd staan bij de gemeente. Het gaat hierbij niet alleen om uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen. Deze gegevens worden veelal automatisch verstrekt aan vele overheidsinstellingen en enkele maatschappelijke instellingen, zoals pensioenfondsen. Zij baseren hun beslissingen op de gegevens die ze direct uit de basisadministratie van de gemeente krijgen. Het Ministerie van Binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties bepaalt welke informatie aan deze instanties wordt verstrekt.

 

Geheimhouding

U kunt niet voorkomen dat de informatie aan instanties worden verstrekt, omdat het wettelijk zo is geregeld. Maar er komen bij de gemeente ook verzoeken binnen van andere organisaties die uw gegevens willen hebben. Voorbeelden daarvan zijn een curator of een advocaat die een dagvaarding naar uw adres willen sturen, de stichting interkerkelijke ledenadministratie die de ledenadministratie voor alle kerken in Nederland bijhoudt. Om te voorkomen dat zij uw gegevens krijgen, kunt u een verzoek om geheimhouding indienen bij de gemeente.

 

U kunt een brief schrijven naar de afdeling Publiekszaken, eenheid Publiekswinkel gemeente Epe, Postbus 600, 8160 AP in Epe. Daarin vraagt u de gemeente aan deze instellingen geen gegevens over u uit de basisadministratie te verstrekken. U dient er rekening mee te houden dat alleen informatie wordt verstrekt aan de persoon die het verzoek doet. U dient een kopie van uw legitimatiebewijs bij te voegen. Binnen enkele weken krijgt u hiervan de bevestiging dat de afdeling uw verzoek heeft verwerkt.

 

Wilt u weten aan wie het afgelopen jaar gegevens over u zijn verstrekt uit de basisadministratie? Dan kunt u kosteloos een schriftelijk overzicht opvragen. Als u eraan twijfelt of uw gegevens wel correct zijn opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie, neemt u dan contact op met afdeling Publiekszaken, eenheid Publiekswinkel, tel (0578) 67 87 36.