Maximum starterslening €30.000,-

Dit item is verlopen op 20-04-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 08-03-2011
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Het college heeft besloten het grensbedrag van de Starterslening met ingang van 1 maart 2011 te verlagen van € 47.200 naar € 30.000.

 

Met het oog op het gestegen aantal aanvragen voor de Starterslening heeft het college gezocht naar mogelijkheden om de beperkte financiële middelen zo effectief mogelijk in te zetten. Hoewel er meerdere opties zijn, is ervoor gekozen om de wijziging te beperken tot uitsluitend een verlaging van het maximale leningsbedrag. Dit blijft nog wel gehandhaafd op 20% van de verwervingskosten, maar met een maximum van € 30.000.

 

Overigens is voor dit jaar en de komende jaren € 250.000 per jaar voor de Starterslening gereserveerd. Dit bedrag wordt gestort in een fonds bij het SVn. Het is duidelijk dat met een lager maximaal leningsbedrag meer aanvragen kunnen worden gehonoreerd. Met het jaarlijks budget hoopt de gemeente circa 8 tot 10 starters te helpen i.p.v. 5 a 6. Bovendien wordt er vanaf dit jaar een terugstroom van middelen in het fonds verwacht als gevolg van de hertoetsing van het inkomen na het 3e jaar.

 

De Verordening VROM-starterslening gemeente Epe zal met de hierboven aangegeven wijziging worden aangepast.