Meenemen kleinschalige initiatieven Bestemmingsplan De Bokkerij (voorheen LOG Beemte Vaassen)

Dit item is verlopen op 31-12-2014.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 28-10-2014
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan


Op 21 augustus 2013 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen vernietigd. De raad heeft de provincie Gelderland vervolgens verzocht om een provinciaal inpassingsplan (PIP) op te stellen voor het LOG en de coördinatieregeling Wro toe te passen. De omvang van het plangebied van het PIP is beperkt tot één nieuw bedrijf aan de Bokkerijweg en de benodigde infrastructurele maatregelen van een ander nieuw bedrijf aan de Weteringdijk. Voor het overige deel van het LOG dient, als gevolg van de beperkte omvang van het PIP, alsnog een bestemmingsplan opgesteld te worden.

Het plangebied betreft het voormalige landbouwontwikkelingsgebied. Het ligt aan de oostzijde van de A50, ter hoogte van Vaassen. Het noordelijk deel ligt in de gemeente Epe, het zuidelijk deel ligt in de gemeente Apeldoorn. 

Meenemen nieuwe initiatieven

Een nieuw bestemmingsplan biedt de gemeente de kans om kleinschalige initiatieven in een vroegtijdig stadium te beoordelen en mee te nemen in de procedure. Om een goed beeld te krijgen van de wensen die spelen, kiezen wij voor dezelfde werkwijze die bij het bestemmingsplan Buitengebied gehanteerd is. Wij bieden u als particulier de mogelijkheid om, nog voor de procedure gaat starten, uw beoogde kleinschalige ontwikkeling in te dienen bij het college. Hierbij kunt u denken aan het wijzigen van de grenzen van een bestemmingsvlak, het omzetten van een (agrarisch) bedrijf in een woonbestemming, etc. Het initiatief mag in ieder geval geen negatieve invloed hebben op de directe omgeving of natuur en het milieu aantasten. Ook is er geen ruimte om extra woningen toe te staan. Een groot voordeel voor u is dat u kunt ‘meeliften’ in de lopende procedure en dus minder kosten kwijt bent. Wel moet u er rekening mee houden dat het bestemmingsplan pas in 2016 wordt vastgesteld.

Procedure en leges

U kunt uw initiatief tot 1 januari 2015 indienen bij het college van B&W. Het initiatief moet vergezeld gaan van een korte beschrijving, waarin uw plannen helder worden omschreven en waaruit de wenselijkheid en haalbaarheid blijkt. Het college beoordeelt vervolgens of het initiatief inderdaad kansrijk is. Indien de ontwikkeling kansrijk is wordt een (korte) overeenkomst met u gesloten, waarin onder andere afspraken over de aan te leveren onderzoeken, mogelijke planschade en locatie-eisen worden vastgelegd.

U kunt uw initiatief opsturen naar het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor de procedure bent u wel een legesbedrag verschuldigd voor het beoordelen van het initiatief. In 2014 bedragen de leges voor het beoordelen van een initiatief € 747,-. Indien het initiatief kansrijk is, kan het vervolgens ‘meeliften’ in de procedure en bent u geen extra leges kwijt voor de procedure en het bestemmingsplan. Wel zijn de kosten van de benodigde uit te voeren onderzoeken voor uw rekening.

Vragen

Voor vragen die u heeft over de bovenstaande procedure of eisen die gelden voor nieuwe initiatieven kunt u op maandag tot en met donderdag tussen 8.30 uur en 13.30 uur telefonisch contact opnemen met mevrouw Verhoeff (0578-678829) of mailen naar [email protected]

Epe, 28 oktober 2014