Ontwerp beschikking hogere grenswaarde Wet Geluidhinder De Pirk

Dit item is verlopen op 26-11-2014.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 14-10-2014
Soort bekendmaking: Omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan De Pirk Noord te Vaassen voorziet in het realiseren van geluidgevoelige bestemmingen binnen de zone van de Laan van Fasna.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt. Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van 21 geluidgevoelige bestemmingen (woningen). Uit onderzoek is gebleken dat ten gevolge van de Laan van Fasna bij 9 van de 21 te realiseren geluidgevoelige bestemmingen  een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden.

 Burgemeester en wethouders hebben voor deze bouwmogelijkheid op grond van artikel 110a Wet geluidhinder een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde vastgesteld.

 Zienswijze

Tegen de ontwerp beschikking kan tot zes weken na deze publicatie een zienswijze worden ingediend bij burgemeester en wethouders van Epe, t.a.v. Omgevingsdienst Veluwe IJssel, postbus 971, 7301 BE Apeldoorn. Gepubliceerde besluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende de kantoortijden ter inzage.