Ontwerp bestemmingsplan “Centrum Vaassen” en ontwerp Beeldkwaliteitplan

Dit item is verlopen op 14-11-2012.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Vaassen
Publicatiedatum: 02-10-2012
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van 3 oktober 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen het ontwerp bestemmingsplan “Centrum Vaassen” en het ontwerp Beeldkwaliteitplan voor het centrumgebied.

Bestemmingsplan
Het ontwerp bestemmingsplan “Centrum Vaassen” biedt een geactualiseerd planologisch juridisch kader voor het centrumgebied van Vaassen. Het bestemmingsplan is naar aanleiding van de inspraak op enkele onderdelen gewijzigd. In de toelichting van het bestemmingsplan is een inspraaknota opgenomen waarin de wijzigingen zijn beschreven.

Beeldkwaliteitplan
In de Structuurvisie voor het centrum van Vaassen zijn diverse ontwikkelingen en ambities beschreven en is al globaal de beoogde beeldkwaliteit van de ontwikkelingslocaties beschreven. Het ontwerp Beeldkwaliteitplan vormt een concretisering hiervan en gaat, naast de ontwikkelingslocaties, ook over het gehele centrumgebied, dus ook de niet-ontwikkelingsgebieden. Het beeldkwaliteitplan gaat niet over de woonbuurten, maar alleen over de delen die een echte centrumfunctie hebben. Het specifieke doel van het beeldkwaliteitplan is om de ruimtelijke kwaliteit van het centrum te identificeren en te waarborgen.

Inzage
U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien op
www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het ontwerp bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door het adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.VAA011CentrVaassen-OBP1 of deze link gebruiken:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.VAA011CentrVaassen-OBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:
http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.VAA011CentrVaassen-OBP1

Het ontwerp Beeldkwaliteitplan is in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

Gedurende de bovengenoemde periode liggen het ontwerp bestemmingsplan “Centrum Vaassen” en het ontwerp Beeldkwaliteitplan op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur en na 17.00 uur op afspraak) voor een ieder ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe.

Reageren?
Een ieder kan tijdens de bovengenoemde periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp Beeldkwaliteitplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw T. Olieman van de afdeling Strategie & Ontwikkeling (tel. 0578 – 67 88 76).

Epe, 2 oktober 2012

Te downloaden: