Ontwerp bestemmingsplan “Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte-Vaassen”

Dit item is verlopen op 04-10-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 23-08-2011
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

 Ontwerp bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van 25 augustus 2011 gedurende zes weken voor een ieder bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur, op woensdag na 17.00 uur uitsluitend op afspraak) ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan “Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte-Vaassen”.

Dit ontwerp bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte-Vaassen. Het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) ligt aan de oostzijde van de snelweg A50 (Apeldoorn-Zwolle) ter hoogte van Vaassen. Het noordelijke deel van het LOG ligt in de gemeente Epe. Het zuidelijk deel ligt in de gemeente Apeldoorn.

 

Het gebied tussen Beemte en Vaassen is door de provincie Gelderland in het Reconstructieplan Veluwe aangewezen als landbouwontwikkelingsgebied (LOG). In het LOG kunnen intensieve veehouderijen zich verder ontwikkelen. Bestaande bedrijven kunnen uitbreiden en nieuwe bedrijven kunnen zich vestigen.

 

De vergroting van de agrarische bedrijven in dit gebied kan grote landschappelijke gevolgen hebben. Daarom is in samenhang met het bestemmingsplan een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan is als bijlage bij het ontwerp bestemmingsplan gevoegd.

 

U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het ontwerp bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.BG009LOGBeemteVa-OBP1, of deze link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG009LOGBeemteVa-OBP1

 

De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.BG009LOGBeemteVa-OBP1

Het ontwerp bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

 

Reageren?

Een ieder kan tijdens de bovengenoemde periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw T. Olieman van de afdeling Strategie & Ontwikkeling (tel. 0578 – 67 88 76).

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden

Eén nieuw te bouwen (bedrijfs)woning op een perceel, kadastraal bekend gemeente Vaassen, sectie A, nr. 1639, gelegen aan de Weteringdijk in Vaassen, ligt binnen de geluidscontour van de A50. Deze woning krijgt te maken met een te hoge geluidsbelasting. Het college is daarom van plan om, op grond van artikel 45 van de Wet geluidhinder, een hogere grenswaarde vast te stellen voor deze woning.

 

Het ontwerp besluit hogere grenswaarden ligt gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan “Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte-Vaassen” ter inzage bij de Publiekswinkel. Het ontwerp besluit is ook te zien op de gemeentelijke website www.epe.nl , onder ‘Bouwen en Wonen’.  Een ieder kan tijdens de periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp besluit hogere grenswaarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw T. Olieman van de afdeling Strategie & Ontwikkeling (tel. 0578 – 67 88 76).


                                                                                     Epe, 23 augustus 2011