Ontwerp-Subsidieregeling Duurzamer Epe

Dit item is verlopen op 18-12-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 05-11-2013
Soort bekendmaking: Overig

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 6 november 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt de ontwerp-Subsidieregeling Duurzamer Epe.

Het college heeft op 29 oktober 2013 besloten om een ontwerp-subsidieregeling voor collectieve duurzame initiatieven uit de Eper samenleving op het terrein van wonen, energie, mobiliteit en afval vast te stellen en vrij te geven voor inspraak. De ontwerpregeling heeft een cofinancieringkarakter, maximaal 75% van de activiteit kan worden gesubsidieerd. De maximale gemeentelijke bijdrage is € 1000, - per activiteit.

Om te toetsen of een aanvraag voldoende draagvlak en haalbaarheid heeft gaan de volgende proceseisen gelden:

  1. Minimaal drie personen (drie adressen) dienen het verzoek in en willen zich actief inzetten;
  2. (Indien van toepassing) Minimaal zeventig procent van de direct omwonenden heeft geen bezwaren tegen het voorstel, maar zij hoeven niet allemaal actief mee te werken;
  3. Er is een aanspreekpunt voor de gemeente;
  4. Het moet passen binnen het vigerend bestemmingsplan en de wetgeving;
  5. De aanvragende partij is verantwoordelijk;
  6. De activiteit heeft geen commercieel of politiek karakter;
  7. Er wordt verantwoording afgelegd middels een inhoudelijk verslag en een financiële verantwoording.

Met de regeling wordt invulling gegeven aan het door de raad vastgestelde Duurzaamheidsprofiel Epe.

Voor een ieder bestaat de gelegenheid om een reactie in te dienen ten aanzien van de inhoud. De binnengekomen reacties worden gebundeld en becommentarieerd en maken deel uit van de definitieve besluitvorming door het college.

Inzage

De ontwerp-Subsidieregeling Duurzamer Epe ligt met ingang van 6 november gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de Publiekswinkel van het gemeentehuis in Epe op werkdagen van 08.00 uur-12.00 uur (op woensdag van 8.00 uur – 17.00 uur en van 17.00 – 20.00 op afspraak). De ontwerp-Subsidieregeling Duurzamer Epe is ook in te zien via www.epe.nl onder Actueel > Bekendmakingen.

Reageren?

Uw inspraakreactie kunt u gedurende de termijn van terinzagelegging indienen bij burgemeester en wethouders van Epe. Deze dient als volgt geadresseerd te zijn:
Burgemeester en wethouders van Epe
Postbus 600
8160 AP EPE