Ontwerp verkeersbesluit wijziging verkeerscirculatie centrum Vaassen

Dit item is verlopen op 29-04-2015.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Vaassen
Publicatiedatum: 17-03-2015
Soort bekendmaking: Verkeersbesluit

Het college maakt bekend dat zij het verkeersbesluit “Wijziging verkeerscirculatie centrum Vaassen heeft herroepen. Tijdens de bezwarenprocedure is met alle bezwaarmakers gesproken, daarnaast heeft de ondernemersvereniging Vaassen een door 2300 inwoners ondertekende petitie ingediend. De inbreng van betrokkenen is voor het college aanleiding geweest om het verkeersbesluit te wijzigen.

Het college heeft een nieuw ontwerp verkeersbesluit "Wijziging verkeerscirculatie centrum Vaassen" vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het oude verkeersbesluit betreffen:

  • Op het Ter Heerdtspad zal een éénrichtingsregime worden ingesteld (van de Torenstraat naar de Dorpsstraat);
  • Daarnaast is de keermogelijkheid en het tweerichtingsverkeer op de Dorpsstraat ingetrokken;
  • Op de Dorpsstraat, tussen het Ter Heerdtspad en de Jan Mulderstraat, wordt een voetgangersgebied ingesteld, waar ook fietsen is toegestaan.Voor het bestemmingsverkeer (o.a.geldauto en particulier met garage) zal een uitzondering worden gemaakt door middel van het afgeven van een ontheffing.

Voor een ieder bestaat de mogelijkheid om binnen zes weken na de datum van deze publicatie een gemotiveerde zienswijze in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe.