Ontwerp Waterplan ter inzage

Dit item is verlopen op 09-03-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 25-01-2011
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:
Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van 26 januari 2011 gedurende zes weken de gelegenheid bestaat om, in het kader van inspraak, een reactie in te sturen met betrekking tot het Waterplan Epe.

Het Waterplan Epe beschrijft hoe de gemeente Epe de komende jaren wil omgaan met het water in de gemeente. De gemeente heeft namelijk op vele manieren te maken met water, en er zijn ook veel partijen bezig met water. Het Waterplan Epe moet dit in goede banen leiden.

Achtergrond van het Waterplan Epe
De gemeente ligt op het overgangsgebied van de stuwwal van de Veluwe naar de IJssel. Het water van de Veluwe komt aan de flanken van de stuwwal aan de oppervlakte en watert af richting de lager gelegen IJssel. Op de Veluweflank loopt dit watersysteem van west naar oost. In de IJsselvallei loopt het watersysteem van zuid naar noord. Deze twee stroomgebieden hebben een grote invloed op de waterhuishouding in de gemeente Epe.

In onze gemeente spelen daarom veel projecten op het gebied van water. Dat betekent dat we ook veel beleid hebben over dat water, zowel van de gemeente als het waterschap. Vandaar dat de gemeente Epe samen met het Waterschap Veluwe en Vitens het Waterplan Epe heeft opgesteld. Zo wordt van al dat beleid één geheel gemaakt door het op elkaar afstemmen van taken in het Waterplan.

Doelen van het Waterplan Epe
Het Waterplan Epe bundelt zoals gezegd het bestaande beleid. De bundeling heeft geresulteerd in vier doelstellingen voor de periode tot en met 2015:
• herstel van beken en sprengen;
• scheiden van schoon (regen) water en vuil (riool) water;
• water gebruiken om energie op te wekken;
• meer samenwerking.

De doelstellingen vloeien voort uit de hoofddoelstelling om een gezond en veerkrachtig watersysteem voor de gemeente te krijgen. Het Waterplan Epe vormt het overkoepelend beleid waarbinnen de gemeente Epe, het Waterschap Veluwe en Vitens samenwerken om dit te bereiken.

Inspraak
Gedurende de bovengenoemde periode ligt het Waterplan Epe in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe voor een ieder ter inzage. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur. Ook is het Waterplan Epe digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Epe.

Reacties kunnen tot en met 8 maart 2011 worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP te Epe.

Te downloaden: