Ontwerp Winkeltijdenverordening

Dit item is verlopen op 20-05-2015.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 07-04-2015
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen

Ter inzage leggen ontwerpverordening Winkeltijden gemeente Epe 2015

Het college van B en W legt de ontwerpverordening Winkeltijden gemeente Epe 2015 ter inzage.

Op 1 juli 2013 is de Winkeltijdenwet gewijzigd. Als gevolg hiervan heeft de gemeenteraad meer mogelijkheden om vrijstelling te verlenen van enkele verboden, bijvoorbeeld voor het verlenen van vrijstellingen voor gewijzigde openingstijden. De verordening die nu nog geldt is in 1996 vastgesteld. Dit geeft aan dat de verordening een lange looptijd heeft.

Tegelijk met de wijziging van de Winkeltijdenwet is ook een aantal vrijstellingen uit het ‘Vrijstellingenbesluit Winkeltijdenwet’ komen te vervallen. Op grond van de Winkeltijdenwet kunnen nieuwe en vervallen vrijstellingen worden opgenomen cq. hersteld in een verordening die door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

De ontwerpverordening ligt met ingang van 8 april 2015 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis in Epe gedurende zes weken. Gedurende deze termijn kan een ieder daarover schriftelijke en/of mondelinge zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van B en W van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0578-67 87 34.