Ontwerpbeleidsnotitie standplaatsen

Dit item is verlopen op 27-11-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 15-10-2013
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen

Het college van de gemeente Epe maakt bekend dat de ontwerpbeleidsnotitie standplaatsen gemeente Epe 2013 vanaf woensdag 16 oktober gedurende zes weken ter inzage ligt op het gemeentehuis. Voor het college wordt met deze beleidsnotitie een concreet afwegingskader voor vergunningverlening geschapen. Voor de ambulante handel wordt inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn en onder welke voorwaarden een standplaats kan worden ingenomen. De gemeente Epe onderkent de waarde van standplaatsen, maar regulering is gewenst omdat een overdaad aan standplaatsen kan leiden tot overlast en aantasting van het uiterlijk aanzien.

Het huidige gemeentelijke standplaatsenbeleid dateert uit maart 2003. Destijds is ervoor gekozen om per kern een maximum aantal standplaatsen toe te staan, waarbij ten aanzien van de tijdelijke standplaatsen een verdeling is gemaakt naar diverse branches. In de praktijk blijkt dat een aantal vastgestelde standplaatsen niet meer voldoet aan de behoefte en wensen van ambulante handelaren ten aanzien van locatie en branchering. Tevens is het toetsingskader van het standplaatsenbeleid uit 2003 niet altijd toereikend om aanvragen om een standplaats zorgvuldig te beoordelen. Verder geven gewijzigde regelgeving (waaronder de Algemene plaatselijke verordening), nieuwe ontwikkelingen en inzichten aanleiding om het standplaatsenbeleid te herzien.

Inzage en bezwaartermijn

De ontwerpbeleidsnotitie ligt met ingang van 16 oktober 2013 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis in Epe gedurende zes weken. Gedurende deze termijn kan een ieder daarover schriftelijke en/of mondelinge zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer (0578) 67 87 67.