PlanMER Landbouwontwikkelingsgebied Beemte Vaassen

Dit item is verlopen op 27-04-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Vaassen
Publicatiedatum: 24-03-2009
Soort bekendmaking: Milieu
Verzenddatum:
Plaats: Vaassen
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

De Colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Apeldoorn en Epe maken namens de gemeenteraden het volgende bekend:

Om uitvoering te geven aan het Reconstructieplan Veluwe zal aan veehouderijbedrijven de mogelijkheid worden geboden om zich te vestigen in het landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen. Voor dit LOG is reeds een Gebiedsplan opgesteld, waarin de ruimtelijke kaders voor de invulling van het LOG worden geschetst. Als vervolg op dit plan zal nu voor het LOG Beemte Vaassen door de gemeenten Apeldoorn en Epe een intergemeentelijk bestemmingsplan worden opgesteld. Omdat dit bestemmingsplan de mogelijkheid zal gaan bieden voor het vestigen van grote intensieve veehouderijbedrijven, die m.e.r.-(beoordelings)plichtig zijn, zal bij dit bestemmingsplan een planMER worden gemaakt om de milieueffecten vanwege de vestiging van deze bedrijven in beeld te brengen.

Voordat een PlanMER wordt opgesteld, wordt een 'notitie van reikwijdte en detailniveau' gemaakt. Die notitie geeft een beeld van de opzet van het PlanMER, waaronder een aanduiding van het voorgenomen plan, van te onderzoeken alternatieven en van de thema's waarvoor een beoordeling wordt uitgevoerd. Voor het LOG Beemte Vaassen  is de notitie van reikwijdte en detailniveau thans gereed voor raadpleging van de betrokken bestuursorganen en de commissie voor de milieueffectrapportage.

 

Procedure

Met deze advertentie geven de besturen van Apeldoorn en Epe- op grond van artikel 7.11c van de Wet milieubeheer- kennis van het voornemen een planMER op te stellen. Er zullen geen stukken met betrekking tot dit voornemen ter inzage worden gelegd. Ten aanzien van het voornemen tot het opstellen van het planMER kan geen zienswijze worden ingebracht.


Inzage, informatie en inspraak
Het planMER zal tegelijk met het voorontwerp intergemeentelijk bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. De ter inzage legging zal op de gebruikelijk wijze worden gepubliceerd. Op dat moment kunnen zienswijzen worden ingediend tegen zowel het planMER als het voorontwerp intergemeentelijk bestemmingsplan.


Voor meer informatie over deze planMER.-procedure kunt u terecht bij de heer J. Vermeij van de Gemeente Apeldoorn (055) 580 18 00.