Project Accommodaties 2 gestart

Dit item is verlopen op 07-01-2015.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 25-11-2014
Soort bekendmaking: Overig

Oproep aan organisaties die niet beschikken over een accommodatie maar wel een bijdrage leveren aan het basisvoorzieningenniveau.

Wat houdt Project Accommodaties 2 in?

De gemeente is gestart met het Project Accommodaties 2. Binnen het project wordt bepaald voor welke accommodaties knelpunten moeten worden opgelost in relatie tot het vastgestelde basisvoorzieningenniveau. Hierbij wordt gekeken naar knelpunten binnen bestaande accommodaties en knelpunten bij organisaties die niet over een accommodatie beschikken. In eerste instantie wordt getracht knelpunten op te lossen binnen het totale accommodatiebestand binnen de gemeente Epe. Het sluitstuk van het project is het bieden van een financieel kader waarbinnen de oplossing van de knelpunten dient te worden uitgevoerd. Dit financiële kader zal bij de begroting voor 2016 aan de raad worden aangeboden, zodat hier (in financiële zin) op kan worden geanticipeerd.

Wat houdt het basisvoorzieningenniveau in?

In de gemeente Epe worden onder basisvoorzieningen essentiële minimale faciliteiten verstaan op het gebied van sport, welzijn, cultuur, onderwijs, zorg en ontmoeting. Samen zorgen deze voorzieningen voor een prettige en leefbare gemeente. Het onderdeel basisvoorzieningenniveau is verder uitgewerkt in de notitie basisvoorzieningenniveau gemeente Epe die te vinden is op www.epe.nl. Het Project Accommodaties 2 beoogt een perspectief te bieden voor het oplossen van knelpunten ten aanzien van de fysieke component binnen het basisvoorzieningenniveau.

Graag melden!

Momenteel worden de fysieke knelpunten binnen de bestaande accommodaties in beeld gebracht. Wij willen echter ook in beeld brengen welke knelpunten er zijn bij organisaties die wél een inhoudelijke bijdrage leveren aan het basisvoorzieningenniveau, maar niet beschikken over een accommodatie.

Beschikt uw organisatie niet over een accommodatie, maar levert uw organisatie wel een bijdrage aan het basisvoorzieningenniveau (zoals geformuleerd in de vastgestelde notitie) verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk woensdag 10 december 2014 schriftelijk te melden bij de gemeente Epe, afd. S&O, postbus 600, 8160 AP te Epe. Daarbij ook graag onderbouwen waarom uw organisatie een bijdrage levert aan het basisvoorzieningenniveau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Naijen, projectleider van Project Accommodaties 2, telefonisch: 14 0578 of per mail [email protected]