Reflecterende huisnummers in het buitengebied

Dit item is verlopen op 29-06-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 17-05-2011
Soort bekendmaking: Mededelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

In 2009 heeft de gemeente huisnummerpalen bij de woningen buiten de bebouwde kom geplaatst. Dergelijke palen vergroten de vindbaarheid van adressen, dragen bij aan het voorkomen van ongewenst zoekgedrag op straat en optimaliseren de aanrijtijden van de hulpdiensten.

 

Het plaatsen van de huisnummerpalen door de gemeente was een eenmalige actie. De eigenaar en/of bewoner van een pand is na plaatsing eigenaar van het huisnummerpaaltje en is daarom ook per 1 juni 2011 verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van de huisnummerpaaltjes.

 

Op basis van de Verordening naamgeving en nummering 2010 heeft de eigenaar zelf een verplichting tot het aanbrengen van nummerborden. Ten behoeve van de uniformiteit wordt de eigenaar in geval van wijzigingen, omverrijden en vernielingen door verwezen naar de site informatiebord.nl. waar een nieuw paaltje kan worden aangeschaft.

Het toezicht op de naleving van het bepaalde bij of krachtens de Verordening naamgeving en nummering 2010 is bij de eenheid handhaving neergelegd.