Regels bij verkoop van woningen en kavels in de gemeente Epe 2003 afgeschaft

Dit item is verlopen op 10-08-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 28-06-2011
Soort bekendmaking: Overig
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Burgemeester en wethouders van Epe hebben besloten de "Regels bij verkoop van woningen en kavels in de gemeente Epe 2003” met onmiddellijke ingang af te schaffen. In deze beleidsregels waren onder meer voorwaarden opgenomen die bepaalden dat de ontwikkelaar/verkoper nieuw te bouwen woningen uitsluitend mocht verkopen aan lokaal-gebondenen, ongeacht de koopprijs. Ook waren hierin bepalingen opgenomen m.b.t. de procedure van vruchteloze aanbieding bij nieuwbouw, een zelfbewoningsplicht (anti-speculatiebeding) en een verplichting bij eerste doorverkoop.

 

Als gevolg van economische ontwikkelingen en verschuivingen in de markt zijn deze regels steeds vaker een belemmering gebleken bij het sluiten van overeenkomsten met ontwikkelaars en bij de verkoop van woningen. Ook is een anti-speculatiebeding overbodig geworden nu winst bij verkoop van een woning geen vanzelfsprekendheid meer is. Burgemeester en wethouders hebben het om die redenen dan ook wenselijk geacht deze regels te laten vervallen.

 

Voor woningen met een prijs tot de koop- (€ 181.512,09) of huurprijsgrens (momenteel € 652,52 per maand) wordt nog wel, op grond van de Huisvestingswet en Huisvestingsverordening, de bindingseis gesteld.