Regionale kadernota Vrouwenopvang en aanpak Huiselijk Geweld 2012 t/m 2015

Dit item is verlopen op 02-03-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 01-02-2011
Soort bekendmaking: Overig
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

‘De onmacht voorbij, weerbaar en beschermd’

 

Burgemeester en wethouders delen mee, dat met ingang van heden, gedurende vier weken,

de regionale concept-kadernota ‘De onmacht voorbij, weerbaar en beschermd’ voor iedereen ter inzage ligt op het stadhuis van de gemeente Apeldoorn en bij een aantal andere regiogemeenten. De nota is ook te raadplegen via www.apeldoorn.nl/huiselijkgeweld.

 

De gemeente Apeldoorn is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aangewezen als ‘centrumgemeente’ voor het beleidsterrein vrouwenopvang en de aanpak van huiselijk geweld. Dat betekent dat de gemeenteraad van Apeldoorn formeel besluiten neemt over het regionale beleid en de regionale middelen die daarvoor beschikbaar zijn.

 

Het gaat hierbij om de regiogemeenten Brummen, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Lochem, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Voorst en Zutphen. Inwoners, Wmo-raden, maatschappelijke instellingen, zorgaanbieders en cliëntenraden uit alle bovengenoemde gemeenten kunnen voor deze kadernota gebruik maken van de inspraakmogelijkheden bij de gemeente Apeldoorn.

 

Aan de gemeenteraad van centrumgemeente Apeldoorn wordt voorgesteld de kadernota

‘De onmacht voorbij, weerbaar en beschermd’ vast te stellen en daarmee het regionale beleid voor vrouwenopvang en de aanpak van huiselijk geweld in de periode 2012 tot en met 2015 te bepalen. Dit beleid is tevens richtinggevend voor de regionale subsidieverlening op dit beleidsterrein.

 

De regiogemeenten stellen ieder voor zich een lokale paragraaf op voor de plaatselijke invulling van het beleid ten aanzien van huiselijk geweld. Conform de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is de aanpak van huiselijk geweld een wettelijke taak voor alle gemeenten.

Per gemeente zal het proces voor de totstandkoming van een lokale paragraaf verschillend kunnen zijn. Voor informatie daarover verzoeken wij u zich te richten tot de eigen gemeente.

 

U kunt uw schriftelijke reactie op de regionale kadernota ‘De onmacht voorbij, weerbaar en beschermd’ t/m 3 maart 2011 indienen bij het college van B en W van centrumgemeente Apeldoorn, t.a.v. dienst SAM / A. de Vlieger, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn. Verzoek om tegelijkertijd de inspraakreactie te mailen aan [email protected].

 

Op basis van de binnengekomen reacties wordt een inspraaknotitie opgesteld, die mogelijk leidt tot bijstelling van de regionale kadernota. Vervolgens wordt de gemeenteraad van Apeldoorn voorgesteld de nota vast te stellen.