Stimuleringsbudget 'Recreatie & Toerisme' en 'Kunst & Cultuur'

Dit item is verlopen op 02-09-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 03-08-2010
Soort bekendmaking: Mededelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Nu aanvragen!

 

Op 9 maart 2010 heeft het college van B&W de Beoordelingscriteria Stimuleringsbudget ‘Recreatie & Toerisme’ en 'Kunst&Cultuur' vastgesteld. Verenigingen, stichtingen, ondernemers en andere organisaties kunnen een aanvraag indienen tot uiterlijk 1 september 2010.

 

Aanvraagformulieren kunt u hier downloaden, of klik hier (www.epe.nl > Digitaal Loket > Formulieren > Overig).  

 

Beoordelingscriteria aanvraag Stimuleringsbudget 'Recreatie & Toerisme' en 'Kunst & Cultuur'

Het onderwerp van een aanvraag voor een bijdrage ten laste van het stimuleringsbudget is een actie, een project of een beleidsproduct (alle in het vervolg aangeduid als activiteit) in het kader van de beleidsvelden 'recreatie en toerisme' en 'kunst en cultuur'. Bij voorkeur gaat het daarbij om innovatieve activiteiten.

 

- De activiteit dient werking te hebben op het grondgebied van de gemeente Epe.

- De activiteit dient nut te hebben voor de toerist, maar ook voor de lokale bevolking. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage is 'brede' toegankelijkheid een vereiste. 'Beschermde' activiteiten (waarbij de activiteit niet open staat voor een breed publiek) komen niet aanmerking voor een bijdrage.

- De aanvraag moet in principe gericht zijn op continuïteit van de activiteit. Dat wil overigens niet zeggen dat structureel wordt bijgedragen in de kosten daarvan. In principe wordt eenmalig bijgedragen in de kosten van de activiteiten.

- Aanvragen die bijdragen tot een vernieuwend R&T product hebben bij de beoordeling op het beleidsveld R&T de voorkeur boven aanvragen die gericht zijn op 'traditionele' producten.

- De aanvraag wordt getoetst aan de kernbegrippen: natuur, kwaliteit, kleinschaligheid, seizoensverlenging, cultuur, kunst en economie. Bij geconstateerde strijdigheid met de kernbegrippen 'natuur' en 'kleinschaligheid' wordt het verzoek niet gehonoreerd. Ten aanzien van de toetsing aan de overige kernbegrippen dient geconstateerd te worden dat de activiteit in enigerlei mate tegemoet komt aan de inhoud van die kernbegrippen, zoals omschreven in de beleidsnotitie “Epe, Natuurlijk Anders”. De aanvragen gericht op het beleidsveld Kunst & Cultuur moeten passen binnen de gestelde kaders van de nota “Kunst & Cultuur 2010-2014”.

 

Aanvrager

De aanvrager is een in de gemeente Epe gevestigde rechtspersoon. Verenigingen en stichtingen hebben daarbij voorrang boven ondernemers. De gemeente zelf, dan wel het Platform Recreatie & Toerisme kan ook voor eigen activiteiten putten uit het budget, waarbij deze beoordelingscriteria overigens onverkort worden gehanteerd.

 

De aanvraag bestaat uit drie onderdelen:

  1. Een verzoek waaruit de motivering blijkt.
  2. Een beschrijving van het project in het format van “Stimuleringsbudget in Actie” dat op aanvraag wordt toegezonden.
  3. Een gespecificeerde begroting van inkomsten en uitgaven

Financiën

- Uit de aanvraag dient te blijken dat de gemeentelijke bijdrage aanvullend van aard is. De bijdrage(n) van derden wordt / worden aangemerkt als de multiplier.

- De volgende kostenposten worden bij de beoordeling ten aanzien van de hoogte van een eventuele bijdrage buiten beschouwing gelaten:

  1. Structurele personeelslasten.
  2. Kosten voor consumpties.
  3. Kosten voor het volgen van opleidingen.

- Indien voldaan wordt aan de voorwaarden voor honorering, wordt op basis van de begroting de bijdrage voorlopig vastgesteld en als voorschot betaalbaar gesteld. Binnen een maand na afloop van de activiteit dient rekening en verantwoording te worden afgelegd. Op basis daarvan wordt de bijdrage definitief vastgesteld.

 

Terugvordering

Een betaalbaar gestelde bijdrage wordt teruggevorderd indien de activiteit niet is doorgegaan. Handelen in afwijking van de aanvraag kan leiden tot geheel of gedeeltelijke terugvordering van het betaalbaar gestelde voorschot. Ten aanzien van het voornemen een bijdrage geheel of gedeeltelijk terug te vorderen adviseert de kerngroep van het platform aan het college van Burgemeester en Wethouders.

 

Beoordeling van aanvragen

Aanvragen om in aanmerking te komen voor een bijdrage die voldoen aan de criteria dienen vóór 1 september 2010 te worden gericht aan:

College van Burgemeester en Wethouders, afdeling S&O

Postbus 600

8160 AP Epe

 

Aanvragen ingediend op 1 september of later worden niet meer in behandeling genomen. Na indiening worden de aanvragen voorzien van een advies van de kerngroep van het Platform Recreatie en Toerisme, waarna het college een beslissing neemt. In eerste instantie wordt één beoordelingsronde gedaan gehouden. Indien in de eerste ronde niet het gehele budget is toegezegd, wordt in het najaar een tweede ronde bekend gemaakt. Indien het totaalbedrag aan bijdrage van positief beoordeelde aanvragen het beschikbare budget te boven gaat is de datum van binnenkomst van de aanvraag bepalend voor het daadwerkelijk verstrekken van de financiële bijdrage.