Straatnaamgeving Markt Epe

Dit item is verlopen op 09-10-2014.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 29-07-2014
Soort bekendmaking: Mededelingen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voor dat deel van de Markt, dat grenst aan de nieuwe Marktwand en het gemeentehuis, de straatnaam “Marktplein” hebben vastgesteld.

Het gedeelte tussen de Hoofdstraat en het oude gemeentehuis wordt vanaf het jaar 1800 Markt genoemd. In het midden van de 19e eeuw (rond 1850) werd Epe voor de regio een belangrijk centrum voor de handel. Er worden vanaf die tijd  veel verschillende markten gehouden. De Markt voor het oude gemeentehuis werd al snel te klein. Er werd vanaf 1860 uitgeweken naar het kerkplein. Ook dit plein was niet groot genoeg. Rond 1900 is er voor de markt een nieuw plein gemaakt. Dat is het huidige plein waar nu nog steeds de weekmarkt wordt gehouden. De naam van dat plein werd “Marktplein” De eierhal is ook op dit plein gebouwd en was ook genummerd aan het Marktplein. Door deze vaststelling hoeven slechts twee adressen van straatnaam te veranderen.
De hulpdiensten zijn akkoord met deze nieuwe straatnaam.

Bezwaar
Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u hier bezwaar tegen maken.
Uw bezwaarschrift kunt u binnen zes weken na de publicatiedatum van het besluit indienen bij:

burgemeester en wethouders van Epe,
Postbus 600, 8160 AP Epe.

In uw bezwaarschrift moeten naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar staan vermeld. De publicatiedatum van het besluit is de verschijningsdatum van deze advertentie, nl. 29 juli 2014. Eventuele bezwaren moeten uiterlijk 10 september 2014 zijn ontvangen.