Straatnaamgeving Markt / Sint Martinusplein Epe

Dit item is verlopen op 23-11-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 11-10-2011
Soort bekendmaking: Besluitenlijst
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat zij voor het deel Markt als plein gelegen tussen Hoofdstraat/Loefpark en de aangrenzende panden Wibra / Albert Heijn en gemeentehuis de naam Sint Martinusplein hebben vastgesteld. De datum van ingang is gesteld op 1 maart 2012.

 

1. In het centrum van Epe wordt een pand op de hoek Hoofdstraat / Markt waarin o.a. gevestigd de Wibra verbouwd. Er wordt meer winkelruimte gerealiseerd en op de 1e verdieping komen 4 appartementen. Hiervoor moeten huisnummers beschikbaar komen.

 

2. Vanuit verschillende organisaties ligt er een verzoek de naam Sint Martinusplein vast te stellen voor de parkeerplaats gelegen aan de Hoofdstraat t.o. de huidige Sint Martinuskerk.

 

Met het vernamen van een deel van de Markt ontstaat er en een logischer volgorde van nummering. Een betere afbakening van de straat Markt en toevoeging van een nieuwe straatnaam zal de vindbaarheid van adressen verbeteren. Er wordt ruimte gecreëerd voor nieuwe huisnummers.

Door de vaststelling van de naam Sint Martinusplein blijft de naam voor de toekomst behouden en zal deze deel uitmaken van het immateriële erfgoed van de gemeente Epe.

 

Het besluit met aanvullende stukken ligt met ingang van dinsdag 11 oktober 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. De publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 – 12.00 uur en op woensdag van 8.00 – 20.00 uur.