Subsidieregeling Toegankelijkheid Openbare Gebouwen vastgesteld

Dit item is verlopen op 26-01-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 13-12-2010
Soort bekendmaking: Overig
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Burgemeester en Wethouders van Epe hebben de beleidsregel ‘Subsidieregeling Toegankelijkheid Openbare Gebouwen’ vastgesteld. Doel van de regeling is een verbetering van de toegankelijkheid van openbare gebouwen in de gemeente Epe voor mensen met een lichamelijke functiebeperking.

 

Voorbeelden van voorzieningen kunnen zijn: de aanleg van een lift of invalidentoilet, het verbreden van een gang voor rolstoelgebruikers, het aanbrengen van een ringleiding, of het plaatsen van blindegeleidetegels. Het toepassingsgebied zal zich richten op openbare gebouwen binnen de gemeentegrenzen die worden gebruikt voor sportactiviteiten, sociaal-culturele activiteiten, welzijnsactiviteiten of als zorgsteunpunt, waarbij het gebouw wordt beheerd of geëxploiteerd door een rechtspersoon zonder winstoogmerk en met een vrijwilligersbestuur.

 

Voor de uitvoering van de regeling heeft de gemeenteraad eerder dit jaar € 100.000,- beschikbaar gesteld. In de regeling staan de voorwaarden genoemd om voor subsidie in aanmerking te komen.

 

De beleidsregel ‘Subsidieregeling Toegankelijkheid Openbare Gebouwen’ treedt op woensdag 15 december 2010 in werking. De regeling is te raadplegen op de website van de gemeente Epe. Subsidies kunnen worden aangevraagd middels het daarvoor bestemde aanvraagformulier, welke is af te halen bij de publieksbalie van de gemeente Epe, of is te downloaden vanaf de website www.epe.nl onder ‘Digitaal Loket’.