Ter inzage legging pleinontwerpen wijkverkeersplan Bebouwde kom Oene (30 km/uur)

Dit item is verlopen op 20-09-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 23-08-2011
Soort bekendmaking: Verkeersbesluit
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Komend najaar wordt gestart met de uitvoering van het maatregelenpakket uit het vastgesteld rapport van wijkverkeersplan Bebouwde Kom Oene (30 km/uur). Het maatregelenpakket is onderverdeeld in het realiseren van snelheidsremmende maatregelen (plateaus) nabij de entrees van het dorp Oene en attentieverhogende maatregelen op de ‘ring’ om de gelijkwaardigheid van de kruisingen hier beter te benadrukken. Dit wordt bereikt door op een aantal locaties het kruisingsvlak met één materiaalsoort vorm te geven. Drie kruisingen worden hierbij als plein ingericht, te weten:

  1. Kruising Dorpsstraat – Horthoekerweg – Houtweg;
  2. Kruising Houtweg – Keizerstraat – Klaterstraat;
  3. Kruising Eperweg – Donselaarsweg – Keizerstraat.

 

De ontwerpen van de drie pleinen zijn in samenspraak met dorpsbelang Oene en bewoners tot stand gekomen en recent door het college vastgesteld. Wij nodigen u van harte uit de ontwerptekeningen bij onze Publiekswinkel in te zien. U kunt de ontwerptekeningen ook via onze website www.epe.nl/leven in epe/verkeer en vervoer/ opvragen.

 

Wij verwachten de snelheidsremmende maatregelen nabij de entrees van het dorp vanaf het vierde kwartaal van 2011 in uitvoering te brengen. De drie pleinen worden naar verwachting in het 2e kwartaal van 2012 heringericht.