Ter inzage legging verkeersplan "Eekterweg en Oranjeweg, inrichtingsplan 60 km/uur

Dit item is verlopen op 20-02-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 08-01-2013
Soort bekendmaking: Inspraak
Toelichting:

Het college heeft het verkeersplan voor de Eekterweg nabij Vaassen en Oranjeweg nabij Emst in concept vastgesteld. Door vaststelling van het rapport 'Eekterweg en Oranjeweg, inrichtingsplan 60 km/uur' wordt uitvoering gegeven aan de doelstellingen uit ons Gemeentelijk Verkeer- en VervoersPlan (GVVP 2009 – 2016). Doel van dit beleidsplan is onder andere het wegennet, conform de principes van Duurzaam Veilig, eenduidiger in te richten en veiliger te maken voor onze weggebruikers. Het verkeersplan bestaat, naast het instellen van een lagere maximumsnelheid van 60 km/uur, hoofdzakelijk uit een pakket aan snelheidsremmende maatregelen om de lagere snelheid op de Oranjeweg en Eekterweg beter af te dwingen. Daarnaast wordt het (brom)fietspad langs de Eekterweg gedeeltelijk verlegd en in de voorrang gebracht.

Het rapport 'Eekterweg en Oranjeweg, inrichtingsplan 60 km/uur' van BVA Verkeersadviezen ligt vanaf
9 januari 2013 gedurende een periode van zes weken voor een ieder bij de publiekswinkel ter inzage. U krijgt gedurende deze periode de gelegenheid het verkeersplan in te zien en hierover een schriftelijke zienswijze bij ons in te dienen. U kunt het verkeersplan ook via onze website
www.epe.nl < Leven in Epe < Verkeer en vervoer opvragen. De diverse verkeersmaatregelen worden naar verwachting vanaf het derde kwartaal van 2013 in uitvoering gebracht.