Ter inzage legging verkeersplan wijk- en buurtgerichte aanpak wijk Vogelbuurt in Vaassen

Dit item is verlopen op 24-04-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Vaassen
Publicatiedatum: 12-03-2013
Soort bekendmaking: Inspraak

Vanaf 13 maart 2013 ligt gedurende een periode van zes weken ter inzage het verkeersplan voor de wijk Vogelbuurt te Vaassen.

Het verkeersplan maakt onderdeel uit van de wijk- en buurtgerichte aanpak van de wijk Vogelbuurt. In het verkeersplan zijn diverse maatregelen opgenomen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de wijk Vogelbuurt te verbeteren, te weten:

  • Het instellen van een lagere maximumsnelheid van 30 km/uur;
  • de realisatie van een kruispuntplateau op het kruispunt Kouwenaarsweg – Kouwenaarspad – Lijsterstraat;
  • de realisatie van een plateau op de Lijsterstraat;
  • de realisatie van een parkeerhaven in het groenvak langs de Zwaluwstraat;
  • de realisatie van een eenzijdig parkeerverbod op het gedeelte Kievitstraat, gelegen tussen de Kouwenaarsweg en de Merelstraat;
  • de inperking van een gedeelte van het eenrichtingsverkeer en realisatie van twee kruispuntplateaus op de Vinkstraat;

Het verkeersplan staat ook onderaan dit bericht. Het verkeersplan is in samenspraak met bewoners en overige belanghebbenden uit de wijk tot stand gekomen en recent door het college vastgesteld. Wij nodigen u van harte uit het verkeersplan, inclusief de bijbehorende ontwerptekeningen, bij onze Publiekswinkel in te zien. Gedurende zes weken ligt het verkeersplan op werkdagen van 8.00 – 12.00 uur (woensdag van 8.00 – 20.00 uur) ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe.

Inspraaksuggesties kunnen gedurende de termijn van de ter inzage legging worden ingediend bij het collge van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Wij verwachten de maatregelen uit het verkeersplan in het tweede en derde kwartaal van 2013 in uitvoering te brengen.